loader
Foto

Alt proiect, pe alţi bani, pentru închiderea rampei de gunoi de la Pata-Rât

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj este nevoit să aloce 340.000 de euro pentru proiectul „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor”, proiect ce vizează închiderea rampei de gunoi de la Pata-Rât, dar şi din alte cinci localităţi clujene.

 

Decizia vine după ce specialişti din cadrul CJ Cluj şi-au dat seama că proiectul iniţial, plătit din fonduri europene, este greşit. Acum, CJ Cluj este obligat să refacă proiectul din bugetul propriu.

Autorităţile clujene au constatat că proiectele tehnice de execuţie care au fost realizate după măsurătorile efectuate în anul 2009 nu mai corespund cu situaţia actuală din teren. Au mai fost descoperite unele probleme legate de  cantitatea de deşeuri de pe platforme, care diferă faţă de situaţia din proiectul existent. De asemenea, există neconcordanţe privind suprafaţa de teren pe care a primit-o CJ Cluj în administrare şi suprafaţa proiectată pentru depozitul de la Pata-Rât. Proiectul de management al deşeurilor este finanţat din bani europeni. Pentru reproiectare, însă, CJ Cluj trebuie să plătească din bugetul propriu, deoarece cheltuiala actuală este  declarată neeligibilă de către Ministerul Mediului.  În aceste condiţii, administraţia clujeană  trebuie să achite cei 340.000 de euro pentru a continua proiectul, altfel va fi nevoită să ramburseze toţi banii primiţi de la Uniunea Europeană, adică  peste 50 de milioane de lei.

Vakar Istvan, vice-preşedintele CJ Cluj, a declarat pentru TVR Cluj: „Din păcate, s-au constatat neconcordanţe între partea de proiectare şi partea de studii din 2009. Cea mai grea problemă este cea referitoare la neconcordanţele dintre suprafeţele de teren, fiindcă această parte nu are cum să devină parte eligibilă.”

 

5:00 Prim plan obiectiv (R)

- R prima parte (Reluare)

6:00 Jurnal Regional (R)

TVR Cluj - R (Reluare)
 

"Fără Prejudecăți", la TVR Cluj

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vă invităm să urmăriți o nouă ediție a emisiunii Fără Prejudecați, sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 10:00, la TVR Cluj.

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vineri, 19 aprilie, la “Față în față” Loredana Corchiș va discuta cu prof. univ. dr. Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, despre ...

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj un contract pe 3 ani, dar actualul antrenor interimar nu a fost informat de conducere.

 

#tvrcluj