loader
Foto

Aparatură nouă la Clinica Medicală II din Cluj-Napoca

Deci, se poate. Clinica Medicală II din Cluj-Napoca a primit aparatură medicală nouă: instalaţii de oxigen cu 18 terminale la paturile pacienţilor, o bicicletă cicloergometrică de testare a efortului şi o sondă pentru ecograf.

 

Aparatura medicală primită de Clinica Medicală II din Cluj-Napoca reprezintă donaţii ale Clubului Rotary către spital.

În lipsa aparaturii, până acum, pacienţii erau trimişi de la o secţie la alta, în funcţie de… lipsurile clinicii.

Crina Roman, medic specialist medicină internă, asist. univ. la UMF, a declarat pentru TVR Cluj: “Noile aparate medicale ne ajută la pacienţii cu durere toracică în diagnosticarea cardiopatiei ischemice şi, bineînţeles, pentru stratificarea riscului. Ne mai ajută şi la pacienţii cu insuficienţă cardiacă şi arteriopatie. Până acum, într-adevăr, nu am avut această bicicletă cicloergometrică astfel că, înainte, trimiteam pacienţii la alte servicii de cardiologie, cum este Medicală I, Spitalul de Recuperare sau Institutul Inimii.”

Medicii sunt mulţumiţi de noile aparate şi spun că lipsa oxigenului din saloane nu va mai fi o problemă: “Multe dintre saloanele noastre nu dispuneau de instalaţii de oxigen, iar lipsa acestora ne obliga, în anumite situaţii de urgenţă, şi noaptea şi după masa, când ai mai mult sau mai puţin personal, să transportăm pacienţii sau să schimbăm paturile între pacienţi. Am primit şi un traductor de care aveam mare nevoie, cu care l-am înlocuit pe unul care se uzase”, a declarat prof. Dan Dumitraşcu, şef secţie Clinica Medicală II.

Dan Duţu, de la Clubul Rotary Cluj-Napoca „Cetăţuie”, a declarat că finalizarea proiectului a durat un an-un an şi jumătate până sau strâns fondurile necesare şi s-au finalizat demersurile pentru primirea finanţării. Ulterior, partea de instalare şi echipare a durat două luni. Investiţia se ridică la o valoare de 80.000 de lei şi constă în aparatură medicală pentru testare la efort, o sondă pentru un ecograf preexistent în secţie şi dotarea saloanelor cu 18 terminale pentru oxigen la terapia pacienţilor cu probleme respiratorii.

Proiectul a fost realizat cu ajutorul a cinci cluburi Rotary din Marea Britanie, Franţa şi a fost susţinut de Rotary Internaţional.

3:00 Jurnal Regional (R)

TVR Cluj - R (Reluare)

3:30 Actual regional p.1 (R)

- R (Reluare)
 
Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj un contract pe 3 ani, dar actualul antrenor interimar nu a fost informat de conducere.

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

La o cafea cu Poliția Rutieră | VIDEO

La o cafea cu Poliția Rutieră | VIDEO

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Mai mulți motocicliști clujeni s-au reunit marți dimineață la o cafenea din oraș pentru a discuta cu politiștii de la Rutieră despre cele mai ...

 

#tvrcluj