loader
Foto

Când unii fac grevă, alţii citesc

La “Transilvania la zi”, 23 aprilie, ora 17:00, la TVR Cluj, aflăm care sunt efectele grevei din sectorul feroviar, ce revendică protestatarii şi ce soluţii are guvernul.

 

Sectorul feroviar s-a aflat, timp de două ore, în grevă. Angajaţii CFR au oprit lucrul în semn de protest faţă de disponibilizările anunţate şi pentru că salariile nu le-au mai fost mărite de câţiva ani. Greva de două ore din sectorul feroviar a afectat şi gara CFR Cluj-Napoca. Vom sta de vorbă cu Mircea Giurgiu, consilier pe probleme care ţin de legislaţia muncii al ministrului delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea. Totodată, vor interveni telefonic lideri sindicali din sectorul feroviar.

Ziua Mondială a Cărţii este marcată de acţiuni şi proiecte inedite. În plină Săptămână Naţională a Bibliotecilor are loc evenimentul „O carte pentru fiecare”. Este vorba de o acţiune de distribuire gratuită a unor cărţi primite din donaţii particulare sau din partea unor edituri, celor care trec pragul Bibliotecii Judeţene “Octavian Goga” din Cluj-Napoca. Într-un alt proiect, Victor Miron, clujeanul care încearcă de luni de zile să îi determine pe clujeni să lectureze, va merge în diferite localuri pentru a le va evalua în funcţie de numărul cărţilor care se găsesc în ele. Localul cu cele mai multe cărţi şi o atmosferă numai bună pentru citit va primi “5 volume”, echivalentul celor cinci stele din sectorul hotelier.

În final, vom afla de la etnologul Maria Golban Şomlea care sunt tradiţiile şi obiceiurile la români cu ocazia zilei în care îl sărbătorim pe Sfântul Gheorghe.

Producător: Luminiţa Purdea-Cotuţiu

Moderator: Elena Nicolae

4:00 Actual Regional (R)

(Transparențe) - R (Reluare)

5:00 Prim plan obiectiv (R)

- R prima parte (Reluare)
 
Scriitoarea Florina Ilis, față în față cu publicul | VIDEO

Academia Română, filiala Cluj-Napoca, lansează o serie de evenimente la care scriitorii se întâlnesc cu cercetători, profesori universitari și ...

10 ani de studii indiene la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca | VIDEO

Este sărbătoare la Centrul Clujean pentru Studii Indiene, din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca. Se împlinesc 10 ani de activitate.

"Fără Prejudecăți", la TVR Cluj | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

V-am invitat să urmăriți o nouă ediție a emisiunii Fără Prejudecați, sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 10:00, la TVR Cluj.

 

#tvrcluj