loader
Foto

"Cariere în alb", punct de plecare al medicilor clujeni în străinătate

La Cluj-Napoca a avut loc, în acest weekend, târgul de oferte de muncă în spitale şi clinici din străinătate sub sloganul “Cariere în alb”. La târg au participat peste 500 medici specialişti sau rezidenţi din Cluj-Napoca.

 

Zeci de firme de recrutare din străinătate au oferit la Târgul “Cariere în alb” de la Cluj-Napoca peste 300 de locuri de muncă în spitale şi clinici de stat sau private din străinătate pentru medici specialişti şi rezidenţi sau asistente medicale, salariile oferite fiind şi de zece ori mai mari decât în România. Anul acesta sunt la mare căutare rezidenţii de la stomatologie.

Ioana Chirilă, reprezentant al unei firme de recrutare pentru statele nordice, Norvegia, Suedia sau Danemarca, a declarat că medicilor li se asigură gratuit şi cursuri intensive pentru învăţarea limbilor respective.

“Ofertele sunt pentru Norvegia, Suedia şi Danemarca, iar medicii specialişti sau rezidenţi, indiferent de specializare care vor fi selectaţi, beneficiază de un curs intensiv de limbă de patru luni, gratuit, asigurat de angajator, pentru ei şi membrii familiei. De asemenea, pe această perioadă primesc şi 700 de euro pe lună pentru întreţinere, şi li se asigură şi transportul. Nivelul de salarii este cuprins între 3.500 şi 4.500 de euro net pe lună, în funcţie de experienţă, la care se adaugă şi plata pentru gărzi. Sunt destul de multe cereri pentru cele trei ţări”, a spus Chirilă.

La “Cariere în alb” au căutat oferte de locuri de muncă medici specialişti, dar şi rezidenţi din Cluj-Napoca, atraşi în primul rând de salariile oferite.

Bogdan Covaliu, reprezentant al organizatorilor, a declarat că târgul a fost vizitat de circa 500 de medici clujeni: “Sunt peste 300 de locuri de muncă oferite la spitale şi clinici de stat sau private din străinătate, în Franţa, Germania sau ţările nordice. Nivelul de salarizare este de circa zece ori mai mare ca în România, şi porneşte de la 1.700 de euro pentru asistenţi medicali, şi ajunge până la 2.500 de euro pentru un medic rezident sau 12.000 de euro pentru un medic specialist cu mare experienţă.”

La târg este deschis şi un stand al Organizaţiei “Medici fără frontiere” care caută medici voluntari pentru zone de conflict sau care sunt afectate de calamităţi.

 

6:30 Poveștile lu’ Pilu (R)

- R (Reluare)

7:00 Legal 100% (R)

- R (Reluare)
 

"Fără Prejudecăți", la TVR Cluj

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vă invităm să urmăriți o nouă ediție a emisiunii Fără Prejudecați, sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 10:00, la TVR Cluj.

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vineri, 19 aprilie, la “Față în față” Loredana Corchiș va discuta cu prof. univ. dr. Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, despre ...

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj un contract pe 3 ani, dar actualul antrenor interimar nu a fost informat de conducere.

 

#tvrcluj