loader
Foto

Carnea de struţ, o alternativă la cea de miel

Un bărbat din Sebeş oferă românilor o variantă mai sănătoasă la carnea de miel care se pune, în mod tradiţional, pe masa de Paşti. Chiar dacă este mai scumpă, carnea de struţ este mult mai sănătoasă şi nu conţine colesterol.

 

Chiar dacă Sebeşul se află la poalele munţilor Şureanu şi nu în mijlocul savanei africane, struţii trăiesc, aici, fără nici o problemă. Ei rezistă şi dacă plouă şi dacă bate vântul, dar fac faţă şi căldurilor  tropicale. Marius Fărcaşiu a început să crească struţi în urmă cu şase ani şi spune că masivele păsări nu sunt deloc pretenţioase.

Marius Fărcaşiu deţină o fermă de struţi care numără deja peste 50 de exemplare. El declară că struţii nu au nevoie de condiţii speciale: "Struţii sunt nişte păsări foarte uşor de întreţinut. Rezistă foarte bine la temperaturi de la minus 40 la plus 40 de grade Celsius, astfel că aici beneficiază de o climă foarte bună. Nu sunt pretenţioşi nici cu mâncarea: cereale, paie şi lucernă. Lucernă cât de multă, până în proporţie de 60 la sută."

În prag de Paşti, el recomandă carnea de struţ pe care o consideră o alternativă mai sănătoasă la carnea de miel: "Carnea de struţ este mult mai sănătoasă ca şi carnea de miel, iar eu cred că, în timp, lumea se va profila pe ceva ecologic, pe ceva bun şi sănătos."

El spune că această carne nu are colesterol, că este mai dulce şi aduce la gust cu cea de vânat. Şi ouăle de struţ sunt mai bune decât cele de găină. În plus, dintr-un singur ou de struţ faci omletă cam cât dintr-un cofrag de ouă de găina, iar meşterii populari caută ouăle de struţ pentru încondeiat.

Îngrijitorii struţilor spun că, deşi sunt păsări atipice pentru ţara noastră, sunt uşor de întreţinut şi nu ridică nicio problemă. Doar în perioada de împerechere masculii sunt ceva mai agresivi.

Preţul unui cărnii de struţ este de cinci ori mai mare decât al cărnii de miel.

3:00 Jurnal Regional (R)

TVR Cluj - R (Reluare)

3:30 Actual regional p.1 (R)

- R (Reluare)
 
Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj un contract pe 3 ani, dar actualul antrenor interimar nu a fost informat de conducere.

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

La o cafea cu Poliția Rutieră | VIDEO

La o cafea cu Poliția Rutieră | VIDEO

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Mai mulți motocicliști clujeni s-au reunit marți dimineață la o cafenea din oraș pentru a discuta cu politiștii de la Rutieră despre cele mai ...

 

#tvrcluj