loader
Foto

Secretele Ţinutului Pădurenilor

Există un loc în România unde satele au case cu fundaţii de marmură, iar oamenii sunt cu toţii rapsozi populari. Realizatorii emisiunii “Gustă Transilvania” îi descoperă secretele la TVR Cluj şi TVR 3.

 

Gustă Transilvania

În periplul său prin Ţara Haţegului, echipa de filmare de la TVR Cluj a poposit pentru prima dată la cetatea Devei pentru a vă dezvălui din secretele vechilor ziduri încă în picioare.

Drumul îi va duce apoi pe telespectatori la castelul fostului general francez Berthelot devenit acum spaţiu al Academiei Române prilej ca să aflăm povestea din spatele personajului cunoscut de noi toţi doar din cărţile de istorie.

Vom intra apoi alături de Cristina Berceanu şi de echipa sa în misteriosul ţinut al Pădurenilor pe un drum... de marmură. Satul Alun este unicul din ţară în care casele au fundaţii şi biserică de marmură. Cele două familii care mai locuiesc aici  ne conduc spre cariera de marmură din apropiere, exploatată încă de pe vremea Imperiului Habsburgic.

“Gustă Transilvania” vă va duce apoi în satul lui Drăgan Muntean, Poieniţa Voinii, un loc unde toţi oamenii ştiu să cânte. Poposim la gospodăria Victoriei lu Petru pentru a afla cum se face plăcinta pădurenească, dar şi pentru a descoperi cum se leagă oamenii din această enclavă folclorică unică de construcţia faimosului turn Eiffel din Paris.

Periplul emisiunii se încheie acasă la Mihai Bursesc, românul care oferă găzduire gratuită pentru turişti în gospădăria sa din satul Sălaşu de Sus, la intrarea în Parcul Naţional Retezat.

Reportajul va fi difuzat în premieră în data de 2 noiembrie, de la ora 11.30 pe TVR 3.

13:00 TELEŞCOALA

14:00 Telejurnal

 
10 ani de studii indiene la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca | VIDEO

Este sărbătoare la Centrul Clujean pentru Studii Indiene, din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca. Se împlinesc 10 ani de activitate.

"Fără Prejudecăți", la TVR Cluj | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

V-am invitat să urmăriți o nouă ediție a emisiunii Fără Prejudecați, sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 10:00, la TVR Cluj.

“Față în Față”, cu Vasile Dîncu | VIDEO

“Față în Față”, cu Vasile Dîncu | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Vineri, 19 aprilie, la “Față în Față” Loredana Corchiș a discutat cu prof. univ. dr. Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, despre ...

 

#tvrcluj