loader
Foto

Cluj Shorts şi-a desemnat laureaţii

Festivalul  de Film de Scurtmetraj Cluj Shorts s-a încheiat după patru zile de proiecţii. Marele trofeu a fost câştigat de filmul „Moritz and the Woodwose".

 

Filmul „Moritz and the Woodwose” (Germania), în regia lui Bryn Chainey, a câştigat Trofeul „Cluj Shorts 2014”. Trofeul a fost acordat pentru scenariul emoţionant, calitatea imaginii şi a regiei.

Potrivit organizatorilor şi juriului, dar şi spectatorilor care au avut posibilitatea să-l urmărească, „Moritz and the Woodwose” este un film tandru şi aspru în acelaşi timp, un film de o tulburătoare umanitate.

Aflat la a doua ediţie, Festivalul  de Film de Scurtmetraj Cluj Shorts a crescut atât ca număr de filme, evenimente şi public, cât şi ca număr de premii, nu mai puţin de 14 plus Trofeul „Cluj Shorts”.

Premiul presei clujene a mers la „Miruna, Polonia” (Polonia), în regia lui  Piotr Sułkowski, iar premiul publicului la „Border Patrol” (Germania), în regia lui Peter Baumann. Premiul pentru cea mai bună regie i-a fost acordat filmului „Tempo” (Belgia), în regia lui Tony Marioni. Peste 120 de filme au fost proiectate în patru zile de festival la Cinema „Victoria” din Cluj-Napoca. Festivalul a mai adus o expoziţie de fotografie, două masterclass- uri şi întâlniri între producători şi distribuitori în vederea popularizării filmului de scurt metraj în România şi a filmului românesc de scurt metraj peste hotare.

11:00 Actual Regional (R)

(Transparențe) - R (Reluare)

11:55 Ştiri pe scurt

 
Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima zi a Târgul de Carte Gaudeamus de la Cluj-Napoca a fost dedicată îndrăgitului umorist Cornel Udrea.

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima etapă din 2024 este vineri și sâmbătă, Raliul Harghitei.

Scriitoarea Florina Ilis, față în față cu publicul | VIDEO

Academia Română, filiala Cluj-Napoca, lansează o serie de evenimente la care scriitorii se întâlnesc cu cercetători, profesori universitari și ...

 

#tvrcluj