loader
Foto

Prin Bihor, pe sub pământ şi pe deasupra

Moşocoarne, peşteri cu cristale, mori cu apă şi o campioană europeană la cosit. Acestea sunt doar câteva dintre surprizele pe care echipa de la “Gustă Transilvania” vi le aduce din periplul său prin Ţara Beiuşului.

 

Satul Roşia, din judeţul Bihor şi-a cîştigat faima în lume prin vioara cu goarnă inventată aici de către Dorel Codoban. Locul ascunde însă multe alte comori pe care TVR Cluj le-a scos la iveală pentru telespectatorii săi. Prin intermediul camerei de filmat veţi explora peştera Farcu şi cristalele sale subterane, moara cu apă funcţională a lui baciu’ Gheorghe şi, se putea altfel, pălincia locului.

Realizatoarea Cristina Berceanu a stat de vorbă în Roşia cu cei doi speologi care au recondiţionat pentru turism 5 case ţărăneşti vechi de peste 150 de ani, dar şi cu proaspăta campioană la cosit, Maria Morar. Văduva inventatorului viorii cu goarne va povesti, de asemenea, pentru telespectatori, povestea acestui instrument care s-a răspândit în toată lumea.

Secretele culinare ale Ţării Beiuşului nu puteau lipsi din această ediţie a emisiunii “Gustă Transilvania”. Este vorba despre câteva din brandurile locale precum plăcinta de Beiuş sau celebrele...moşocoarne.

Acestea şi multe alte surprize vor putea fi vizionate în data de 30 noiembrie, pe TVR3.

1:00 Prim plan obiectiv (R)

- R prima parte (Reluare)

2:00 Telejurnal TVR 3 (R)

- R (Reluare)
 
Ziua Porților Deschise la Teatrul Național din Cluj-Napoca | VIDEO

De o călătorie fascinantă în lumea teatrului au avut parte sute de clujeni. A fost Ziua Porților Deschise la Teatrul Național Lucian Blaga din ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Schengen și nu prea | VIDEO

Schengen și nu prea | VIDEO

publicat: marţi, 26 martie 2024

La finalul acestei luni, România va intra în spațiul aerian Schengen. Adulții care vor călători cu copii vor trebui să treaca totuși pe la ...

 

#tvrcluj