loader
Foto

Galerie foto

Comori etnice transilvane

Emisiunea “Gustă Transilvania” din 23 noiembrie este dedicată descoperirii valorilor spirituale şi nu numai ale minorităţilor care fac unică această parte a Europei. Interviuri şi reportaje inedite vor argumenta acest demers jurnalistic.

 

Ediţia moderată de către Sebesi Karen Attila o are ca invitată pe jurnalista de la Radio Cluj, Doina Gecse Borgovan, câştigătoare anul acesta a marelui premiu la festivalul dedicat emisiunilor pentru minorităţi de la Ujgorod, în Ucraina. Un dialog captivant despre aportul cultural adus de minorităţi spaţiului transilvan.

În cadrul emisiunii veţi putea descoperi prin intermediul unui reportaj felul în care cunoscuta fotografă israeliană Roni Ben Ari a ales să prezinte lumii viaţa romilor.

Un eseu televizual semnat Ligia Smarandache ne poartă apoi în lumea dansurilor populare prin intermediul unui grup de tineri clujeni care încearcă să păstreze vie în rândul generaţiei lor această tradiţie. Printre aceşti promotori se numără şi monteurul TVR Cluj, Miklos Sandor.

“Gustă Transilvania” ajunge şi într-un sat din secuime, la lelea Kati, care împărtăşeşte din secretele punerii poamelor pe iarnă, într-un reportaj semnat de Vig Emese.

20:00 Prim plan obiectiv (R)

- R prima parte (Reluare)

21:00 Jurnal Regional (R)

TVR Cluj - R (Reluare)
 
Ziua Porților Deschise la Teatrul Național din Cluj-Napoca | VIDEO

De o călătorie fascinantă în lumea teatrului au avut parte sute de clujeni. A fost Ziua Porților Deschise la Teatrul Național Lucian Blaga din ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Schengen și nu prea | VIDEO

Schengen și nu prea | VIDEO

publicat: marţi, 26 martie 2024

La finalul acestei luni, România va intra în spațiul aerian Schengen. Adulții care vor călători cu copii vor trebui să treaca totuși pe la ...

 

#tvrcluj