loader
Foto

Concert de jazz la TVR 3, cu Sanem Kalfa & George Dumitriu

Vineri, 24 iulie, de la ora 18:00, studioul teritorial Cluj ne-a propus o ediţie „Cap de afiş” dedicată jazz-ului. La TVR 3 şi pe TVR+ ne-au încântat Sanem Kalfa, George Dumitriu şi Dean Bowman.

 

Cap de Afiş

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Ediţia Cap de afiş de vineri ne-a prezentat o premieră în televiziune. Este vorba de un concert desfăşurat underground la Cluj, concert care a fost înregistrat într-un mod inedit. Din cauza spaţiului mic, filmarea a fost făcută cu mai multe smart phone-uri, iar mixajul a fost făcut pe o tabletă.

Concertul Sanem Kalfa & George Dumitriu a beneficiat de participarea excepțională a bluesman-ului american Dean Bowman.

Cântăreața Sanem Kalfa este câștigătoarea ediției cu numărul 44 a prestigiosului Concurs Vocal Internațional de Jazz de la Montreaux. Colaborarea cu chitaristul și compozitorul român George Dumitriu a început în Olanda în urmă cu peste 7 ani. Cei doi au experimentat diverse genuri muzicale, de la muzica tradițională turcească și jazz până la improvizații. Experiența aceasta i-a adus la o muzică foarte personală, caracterizată de melodicitate orientală, dinamică largă, momente explozive, armonie complexă, lirism, contraste extreme.

Americanul Dean Bowman, artist care a avut o contribuţie importantă în avangarda muzicală din New York-ul anilor '90, este unul dintre obisnuiţii marilor scene de jazz şi blues din toată lumea.

***

Emisiunea Cap de afiş poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.

 

22:00 Program Ucraina

- preluare TV Ucraina

23:50 Ştiri pe scurt

 
Ziua Porților Deschise la Teatrul Național din Cluj-Napoca | VIDEO

De o călătorie fascinantă în lumea teatrului au avut parte sute de clujeni. A fost Ziua Porților Deschise la Teatrul Național Lucian Blaga din ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Schengen și nu prea | VIDEO

Schengen și nu prea | VIDEO

publicat: marţi, 26 martie 2024

La finalul acestei luni, România va intra în spațiul aerian Schengen. Adulții care vor călători cu copii vor trebui să treaca totuși pe la ...

 

#tvrcluj