loader
Foto

Contribuabilii orădeni ar putea plăti o amendă de 33 de milioane de euro

Anunţ şocant al ministrului Mediului, Attila Korodi, la Oradea. Termocentrala din localitate, aflată în subordinea Consiliului Local, a fost amendată de Comisia Europeană cu suma colosală de 33 de milioane de euro.

 

Amenda, aplicată anul trecut, a fost ţinută, până acum, la secret.

Societăţii Electrocentrale Oradea i s-a permis, conform normelor europene, o anumită cantitate de emisii de gaze pentru anul 2012. Fiindcă nu s-a încadrat în această cantitate şi a poluat peste normele admise, ar fi trebui să cumpere certificate verzi, aşa cum stipulează procedurile la nivel european, iar apoi să încarce tranzacţia într-o bază de date gestionată la nivelul organismelor din cadrul Uniunii Europene. Termenul-limită, fixat pentru 25 aprilie 2013, a fost depăşit şi, drept urmare, a primit o amendă de 33 de milioane de euro.

Ministrul Mediului, Attila Korodi, a declarat pentru TVR Cluj: “Comisia Europeană, prin serverul central, a blocat în momentul stabilit ca data limită încărcarea datelor cu privire la cantitatea de emisii şi gestionarea certificatelor verzi. Astfel, s-a ajuns în situaţia în care compania nu a reuşit să se conformeze cu aproximativ o treime din obligaţiile sale. Înmulţind fiecare tonă de gaze emise depăşită cu aproximativ 100 de euro, pe certificatele verzi, rezultă o amendă de aproape 33 de milioane de euro.”

Ministrul Mediului, Attila Korodi, a mai declarat că societatea Electrocentrale Oradea are posibilitatea să acţioneze în judecată Ministerul Mediului, cel care îi va notifica penalitatea, şi speră ca societatea orădeană să câştige în instanţă. În caz contrar, amenda va trebui să fie suportată din buzunarele contribuabililor orădeni.

20:00 Prim plan obiectiv (R)

- R prima parte (Reluare)

21:00 Jurnal Regional (R)

TVR Cluj - R (Reluare)
 
Ziua Porților Deschise la Teatrul Național din Cluj-Napoca | VIDEO

De o călătorie fascinantă în lumea teatrului au avut parte sute de clujeni. A fost Ziua Porților Deschise la Teatrul Național Lucian Blaga din ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Schengen și nu prea | VIDEO

Schengen și nu prea | VIDEO

publicat: marţi, 26 martie 2024

La finalul acestei luni, România va intra în spațiul aerian Schengen. Adulții care vor călători cu copii vor trebui să treaca totuși pe la ...

 

#tvrcluj