loader
Foto

De la "hazii" din Chintelnic la "Ionii" din Tălmăcel şi mai departe

Mihaela Creţu şi Andrei Biro de la TVR Cluj continuă periplul lor prin Transilvania, în cadrul caravanei "Ştirile tale sunt la TVR". Miercuri, 8 ianuarie, ei au ajuns la ucrainienii din Ruscova, Maramureş.

 

Au alungat de Bobotează spiritele rele alături de "hazii" din Chintelnic, BN. Ba mai mult pentru a înţelege cât mai bine tradiţia veche de 700 de ani a "hazilor" din Chintelnic, Andrei Biro şi Mihaela Creţu au confecţionat măşti şi s-au deghizat. Dovada, aici:

Apoi, au ajuns in Talmacel, SB, satul în care nu există casa fără un "Ion" sau o "Ioana", tocmai când localnicii sărbătoreau... Sfântul Ion. Aţi zice că oamenii dau dovadă de lipsă de inspiraţie în alegerea numelor, însă după ce Mihaela şi Andrei ne-au arătat ce tradiţie bogată păstrează sătenii din Talmăcel, ne dăm seama ce loc deosebit se află la poalele Făgăraşului.

Urmează satul Ruscova din Maramureş, unde reporterii TVR Cluj, Mihaela Creţu şi Andrei Biro, află cum sărbătoresc ucrainienii din România Crăciunul de rit vechi. Nu rataţi caravana "Ştirile tale sunt la TVR", în fiecare zi de la ora 20 în cadrul Telejurnalului de pe TVR1.

4:00 Actual Regional (R)

(Față în față) - R (Reluare)

5:00 Prim plan obiectiv (R)

- R prima parte (Reluare)
 

"Fără Prejudecăți", la TVR Cluj

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vă invităm să urmăriți o nouă ediție a emisiunii Fără Prejudecați, sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 10:00, la TVR Cluj.

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vineri, 19 aprilie, la “Față în față” Loredana Corchiș va discuta cu prof. univ. dr. Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, despre ...

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj un contract pe 3 ani, dar actualul antrenor interimar nu a fost informat de conducere.

 

#tvrcluj