loader
Foto

Doamna atletismului românesc, la „Poveştile lu’ Pilu”

Marţi, 15 martie, de la ora 22.00, urmăriţi la TVR 3 o ediţie In Memoriam, dedicată Iolandei Balaş Soter. Interviul cu sportiva a fost difuzat în premieră pe 10 şi 17 noiembrie 2015.

 

Poveştile lu’ Pilu

Ediția din 10 noiembrie este disponibilă online pe TVR+

Ediția din 17 noiembrie este disponibilă online pe TVR+.

Pentru Iolanda Balaș Soter, cariera sportivă a stat sub semnul ridicării ştachetei.

"Oricât de mult aş căuta prin mine cuvinte care să-mi răsfoiască câteva pagini de început dintr-o poveste, nu cu prinţi sau prinţese, nici cu pitici şi flori la fereşti sau cu războinici ce-și caută adevărul prin pumnale şi săbii, nu găsesc. Nu, nici pe departe. Povestea de astăzi e una discretă cu două capitole a doamnei atletismului românesc. Cuvintele lui Fănuș Neagu îmi îngenuchează orice efort de a-mi îmbrățișa doamna de...poveste", spune realizatorul emisiunii.

"Iolanda Balaș ne-a dăruit prin ani câtă frumusețe încape în poienile cu povești nemuritoare” (Fănuș Neagu).

Iolanda Balaș Soter a adus atletismului românesc prima medalie de aur. Între 1957 și 1967, Iolanda Balaș a învins în 150 de întreceri consecutive, depășind recordul său mondial de 14 ori, purtându-l de la 1,75 m la 1,91 m.

Cele două ediţii dedicate Iolandei Balaş sunt programate pe 10 şi 17 noiembrie, la TVR Cluj de la ora 19:30, iar la TVR 3 - de la ora 22:30.

***

Despre emisiune

Sportul e un mod de viață, așa că o plimbare printre campioni și amintirile lor legate de sport lasă pentru orice privitor o poveste ce nu dărâmă cuvintele lui Finley – “transpirație plus sacrificiu egal succes” – și împing orice nație spre mișcare.

Să-mi cunosc campionii e un start spre o cursă de poveste ce-mi place să o răsfoiesc alături de voi, iar la finalul cursei, ca-n sport ce-i drept, toți am câștigat. Sportul cere sacrificii, dar nu rămâne dator niciodată. El oferă satisfacții unice și de... poveste. Dacă cere cu mâna stângă cu mâna dreaptă oferă”, spune Alexandru Pilu Bănoi, realizatorul emisiunii.

Drumul spre culmi l-a lăsat în cuvinte Seneca –“Este un drum lung, dar te duce la înălțimi nemaiîntâlnite”. Merită!

Poveștile rămân povești, campionii rămân campioni și să nu uiți: fă sport!

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

14:00 Telejurnal

14:50 Carte de citire (R)

- R (Reluare)
 

"Fără Prejudecăți", la TVR Cluj

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vă invităm să urmăriți o nouă ediție a emisiunii Fără Prejudecați, sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 10:00, la TVR Cluj.

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vineri, 19 aprilie, la “Față în față” Loredana Corchiș va discuta cu prof. univ. dr. Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, despre ...

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj un contract pe 3 ani, dar actualul antrenor interimar nu a fost informat de conducere.

 

#tvrcluj