loader
Foto

Documentar cutremurător la „Transilvania socială”, la TVR Cluj

Azi, la „Transilvania socială”, 15 mai, de la ora 18:30, la TVR Cluj, şi în reluare de la ora 21:00, urmăriţi un documentar despre istoria comunităţii evreieşti din Huedin, un documentar realizat de Mihaiela Ilea-Mihale şi Lucian Nastasă-Kovacs.

 

Transilvania socială

Acum, la 70 de ani de la Holocaustul evreilor din cel de al Doilea Război Mondial, comunităţile evreieşti din toată lumea comemorează una dintre cele mai negre pagini din istoria umanităţii, cu speranţa că astfel de orori şi tragedii nu se vor mai repeta niciodată.

La „Transilvania socială”, într-un documentar cutremurător, aflăm despre comunitatea evreilor din Huedin, mai exact despre ce a mai rămas din ea: „Memoria locului - evreii din Huedin”.

Holocaustul a trimis 1.200 de evrei din Huedin în lagărele de concentrare. Acasă s-au întors mai puţin de 100. Azi, la Huedin, nu se mai poate vorbi despre o comunitate evreiască activă, dar oamenii locului păstrează vie amintirea lor, în încercarea de a nu mai repeta nimeni istoria.

Realizator: Mihaiela Ilea-Mihale

Consultant ştiinţific: Lucian Nastasă-Kovacs

22:00 Program Ucraina

- preluare TV Ucraina

23:50 Ştiri pe scurt

 
Ziua Porților Deschise la Teatrul Național din Cluj-Napoca | VIDEO

De o călătorie fascinantă în lumea teatrului au avut parte sute de clujeni. A fost Ziua Porților Deschise la Teatrul Național Lucian Blaga din ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Schengen și nu prea | VIDEO

Schengen și nu prea | VIDEO

publicat: marţi, 26 martie 2024

La finalul acestei luni, România va intra în spațiul aerian Schengen. Adulții care vor călători cu copii vor trebui să treaca totuși pe la ...

 

#tvrcluj