loader
Foto

“Ediţie Specială”, 12 martie, ora 17:00

TVR Cluj vă invită la “Ediţie Specială”, 12 martie, cu începere de la ora 17:00, o emisiune-dezbatere care analizează ultimele evenimente din ţară şi din Ungaria cu privire la cererile de autonomie a Ţinutului Secuiesc.

 

Producătorul Emilia Avram şi cuplul de moderatori Elena Nicolae-Sebesi Karen vă invită la “Ediţie Specială”, o emisiune-dezbatere a cărei temă principală de discuţie este extinderea extremismului prin prisma ultimelor evenimente care au avut loc la Târgu Mureş şi Budapesta.

Mii de oameni au manifestat luni, în Piaţa Eroilor din Budapesta, pentru a cere autonomia Ţinutului Secuiesc.

Organizatorii au cerut Guvernul României să iniţieze negocieri în acest sens. În timpul manifestaţiei, Arpad Gyorgy-Mozes, liderul Societăţii pentru autonomia Ţinutului Secuiesc, a cerut Guvernului de la Bucureşti să înceapă negocierile cu organizaţiile care militează pentru autonomia Ţinutului Secuiesc şi să respecte drepturile omului.

În paralel, aproximativ 4.000 de persoane au participat, luni după-amiază, la Târgu Mureş, la manifestări pentru comemorarea secuilor ucişi în 1854, cerând autonomia Ţinutului Secuiesc şi începerea unui dialog cu noul guvern privind statutul regiunii.

Între participanţi s-au numărat preşedintele partidului de extremă dreapta din Ungaria, Jobbik, Vona Gabor, al PPMT, Toro Tibor, al Partidului Civic Maghiar, precum şi primarii din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, şi din Miercurea Ciuc, Raduly Robert, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale din judeţele Covasna, Mureş şi Harghita.

De asemenea, la manifestaţie au mai participat reprezentanţi ai organizaţiilor “64 de Comitate” (HVIM), Garda Maghiară (o organizaţie interzisă în Ungaria), dar şi reprezentanţi ai Cataluniei, Poloniei şi Turciei.

La discuţiile din platoul TVR Cluj participă prof. Andrei Marga şi Péter Eckstein-Kovács. Totodată, vor interveni telefonic mai mulţi europarlamentari.

11:00 Actual Regional (R)

: Un stil de viață sănătos - R (Reluare)

11:55 Ştiri pe scurt

 
10 ani de studii indiene la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca | VIDEO

Este sărbătoare la Centrul Clujean pentru Studii Indiene, din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca. Se împlinesc 10 ani de activitate.

"Fără Prejudecăți", la TVR Cluj | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

V-am invitat să urmăriți o nouă ediție a emisiunii Fără Prejudecați, sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 10:00, la TVR Cluj.

“Față în Față”, cu Vasile Dîncu | VIDEO

“Față în Față”, cu Vasile Dîncu | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Vineri, 19 aprilie, la “Față în Față” Loredana Corchiș a discutat cu prof. univ. dr. Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, despre ...

 

#tvrcluj