loader
Foto

Galerie foto

Fenomenul educaţional Tăşuleasa

Emisiunea “Gândeşte verde” l-a adus  în platourile TVR Cluj pe iniţiatorul taberei de educaţie ecologică şi voluntariat de la poalele muntelui Tăşuleasa, Alin Uşeriu Uhlmann.

 

Emisiunea este disponibilă pe TVR+

Prima pădure pedagogică din România, întinsă pe o suprafaţă de trei hectare, cu 34 de elemente practice, care îi ajută pe tineri să înţeleagă rolul apei curate în natură, relaţia apei cu oamenii şi pădurea, dar şi felul în care aceste trei elemente coexistă. Aşa ar putea fi descrisă în câteva cuvinte iniţiativa ecologică definită de către mulţi drept un adevărat fenomen educaţional bazat pe voluntariat.

Până acum, “Pădurea Pedagogică” a fost o „sală de clasă în aer liber“ pentru aproape 1.300 de copii şi tineri din Dorna Candrenilor, Vatra Dornei, Suceava, Bistriţa, Cluj, Bacău şi Bucureşti, dar şi din Germania, Turcia, Spania, Finlanda, Anglia, Franţa şi Olanda.

Acest proiect este doar unul dintre proiectele Asociaţiei “Tăşuleasa Social” printre care se numără şi împăduriri, ecologizări, intervenţii în zone afectate de dezastre naturale, toate cu ajutorul a mii de voluntari de toate vârstele.

Realizatorul TVR Cluj, Dan Curean încearcă să dezvăluie pentru telespectatori resorturile care stau în spatele unor astfel de iniţiative, într-o serie de emisiuni “Gândeşte verde” în cadrul cărora invitat va fi cel care a pus bazele Asociaţiei “Tăşuleasa Social”, Alin Uşeriu Uhlmann. Prima ediţie va fi difuzată în data de 25 noiembrie.

22:00 Program Ucraina

- preluare TV Ucraina

23:50 Ştiri pe scurt

 
10 ani de studii indiene la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca | VIDEO

Este sărbătoare la Centrul Clujean pentru Studii Indiene, din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca. Se împlinesc 10 ani de activitate.

"Fără Prejudecăți", la TVR Cluj | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

V-am invitat să urmăriți o nouă ediție a emisiunii Fără Prejudecați, sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 10:00, la TVR Cluj.

“Față în Față”, cu Vasile Dîncu | VIDEO

“Față în Față”, cu Vasile Dîncu | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Vineri, 19 aprilie, la “Față în Față” Loredana Corchiș a discutat cu prof. univ. dr. Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, despre ...

 

#tvrcluj