Prima emisiune din noul sezon al programului ne va purta prin mai multe zone pline de pitoresc din judeţele Sălaj şi Maramureş în căutare de locuri, oameni şi preparate autentice.
Radu Anghel şi echipa lui ne vor dezvălui pentru început frumuseţea unică a formaţiunilor geologice din aria naturală protejată Grădina Zmeilor, la 10 km de Zalău. Alături de bucătarul Mircea Groza (vechi colaborator al emisiunilor culinare de pe TVR Cluj) el va găti aici o primă reţetă arhaică pe bază de hribe.
Emisiunea ne va purta apoi într-o altă locaţie aparte a judeţului Sălaj, castrul roman de la Porolissum, unde, la poalele vechilor ziduri, vom descoperi cum găteau dacii dropiile la ceaun cu legume. Nu vom părăsi Sălajul înainte de a vizita superba grădină botanică de la Jibou unde vom afla de ce acvariul de aici este unicat în ţară.
Periplul se va încheia în satul maramureşean Buciumi, acasă la Gheorghe Pop, vicepreşedinte al Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice din Maramureş. Vom găti alături de el celebra silvoiţă, aşa cum este cunoscut prin părţile locului magiunul de prune tradiţional.
Emisiunea va fi difuzată pe TVR 3, în 16 noiembrie, de la ora 19.00 şi pe TVR Cluj, în 17 noiembrie, de la ora 19.30.