loader
Foto

Galerie foto

"Gustă Transilvania", la vânătoare de comori culinare

Prima emisiune din noul sezon al programului ne va purta prin mai multe zone pline de pitoresc din judeţele Sălaj şi Maramureş în căutare de locuri, oameni şi preparate autentice.

 

Radu Anghel
Gustă Transilvania

Radu Anghel şi echipa lui ne vor dezvălui pentru început frumuseţea unică a formaţiunilor geologice din aria naturală protejată  Grădina Zmeilor, la 10 km de Zalău. Alături de bucătarul Mircea Groza (vechi colaborator al emisiunilor culinare de pe  TVR Cluj) el va găti aici o primă reţetă arhaică pe bază de hribe.

Emisiunea ne va purta apoi într-o altă locaţie aparte a judeţului Sălaj, castrul roman de la Porolissum, unde, la poalele vechilor ziduri, vom descoperi cum găteau dacii dropiile la ceaun cu legume.  Nu vom părăsi Sălajul înainte de a vizita superba grădină botanică de la Jibou unde vom afla de ce acvariul de aici este unicat în ţară.

Periplul se va încheia în satul maramureşean Buciumi, acasă la Gheorghe Pop, vicepreşedinte al Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice din Maramureş. Vom găti alături de el celebra silvoiţă, aşa cum este cunoscut prin părţile locului magiunul de prune tradiţional.

Emisiunea va fi difuzată pe TVR 3, în 16 noiembrie, de la ora 19.00 şi pe TVR Cluj, în 17 noiembrie, de la ora 19.30.

21:30 Actual regional p.1 (R)

- R (Reluare)

22:00 Program Ucraina

- preluare TV Ucraina
 
Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj un contract pe 3 ani, dar actualul antrenor interimar nu a fost informat de conducere.

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

La o cafea cu Poliția Rutieră | VIDEO

La o cafea cu Poliția Rutieră | VIDEO

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Mai mulți motocicliști clujeni s-au reunit marți dimineață la o cafenea din oraș pentru a discuta cu politiștii de la Rutieră despre cele mai ...

 

#tvrcluj