loader
Foto

Innovation Labs 2.0 Hackathon - maraton de programare, la Cluj

În weekend, 18 echipe de tineri IT-işti clujeni au participat la Innovations Labs 2.0 Hackthon, un maraton de programare. Competiţia are drept scop dezvoltarea unor aplicaţii care aduc rezolvări noi la probleme vechi.

 

În 24 de ore, tinerii IT-işti clujeni au venit cu idei precum achiziţionarea unui bilet de autobuz sau de tren de pe telefonul mobil sau un site destinat chetei online.

Împreună cu fratele şi colegul său, Anghel Botoş s-a gândit la o aplicaţie care să spună unde se află autobuzul pe care îl aştepţi dimineaţa şi cât timp mai are până ajunge în staţie. Totul este simplu şi se face prin scanarea unui QR code. Ideea le-a venit din situaţiile zilnice cu care se confruntă în ceea ce priveşte transportul în comun, iar prototipul l-au terminat în 12 ore de muncă.

O altă echipă de IT-işti clujeni s-a gândit la bilete de autobuz sau de tren care se pot cumpăra de pe telefonul mobil. Biletele sunt plătite cu cardul şi controlorul verifică tot cu ajutorul unui QR code. Aplicaţia nu este destinată doar celor din Cluj-Napoca, ci şi călătorilor din alte oraşe ale României.

Cele 18 echipe au fost alese pe baza unei prezentări prealabile. După ce aplicaţia este pusă la punct, juriul va decide care vor fi cele 10 idei care vor merge mai departe.

Până în 15 mai, echipele selectate vor continua să-şi dezvolte propriile proiecte lucrând cu antreprenori de top, specialişti şi lideri din industrie. Acestea vor participa la TechTalks -discuţii deschise cu experţi din diferite domenii- şi vor beneficia de sesiuni de mentorat care îi vor ajuta să rezolve problemele pe care le întâlnesc şi să îşi transforme ideile în afaceri viabile.

Innovation Labs 2.0 Hackathon se încheie în luna mai, atunci când start-up-urile dezvoltate de-a lungul programului îşi vor valida conceptele de business prezentându-le în faţa juriului format din investitori, jurnalişti şi specialişti în tehnologie. Cele mai bune proiecte vor fi premiate şi vor beneficia, în continuare, de susţinere financiară pentru a fi lansate pe piaţă.

17:30 Lumea de aproape

(simultan TVR 3)

18:00 Jurnal Regional (R)

TVR Cluj - direct (cu traducere mimico-gestuală) (Reluare)
 
Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima zi a Târgul de Carte Gaudeamus de la Cluj-Napoca a fost dedicată îndrăgitului umorist Cornel Udrea.

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima etapă din 2024 este vineri și sâmbătă, Raliul Harghitei.

Scriitoarea Florina Ilis, față în față cu publicul | VIDEO

Academia Română, filiala Cluj-Napoca, lansează o serie de evenimente la care scriitorii se întâlnesc cu cercetători, profesori universitari și ...

 

#tvrcluj