loader
Foto

„Investiţii în Sănătate”, o campanie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Cluj

Sătui să mai aştepte ajutor din partea statului, reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj au iniţiat o campanie prin care vor să strângă banii necesari achiziţionării de echipamente medicale.

 

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca are nevoie urgentă de aparatură medicală performantă în secţia de Terapie Intensivă.

Reprezentanţii spitalului şi-au propus să strângă nu mai puţin de 550.000 de euro, mai ales că, din cauza numărului mare de pacienţi, este nevoie de extinderea secţiei de Terapie Intensivă.

Costin Monica, director de îngrijiri medicale la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, a declarat: „Iniţiativa acestei campanii a apărut dintr-o nevoie a noastră în ceea ce priveşte mărirea numărului de locuri în secţiile de terapie intensivă pentru categoriile de pacient critic şi pacient non-critic, chirurgical şi medical. În momentul de faţă avem două saloane de terapie intensivă care sunt pregătite din punct de vedere al amenajării spaţiului, însă lipseşte mobilierul şi aparatura."

Din cauza paturilor insuficiente pacienţii sunt mutaţi de la o secţie la alta. Reprezentanţii secţiei UPU au încercat de multe ori să se adapteze situaţiei.

„Aici am avea nevoie de aparatură şi paturi speciale pentru şase staţii de asistare pentru terapie intensivă”, a declarat dr. Adela Golea, purtător de cuvânt la UPU Cluj.

Campania se adresează atât firmelor, cât şi angajaţilor care pot redirecţiona 2% din impozitul pe venit. Managerul spitalului spune că în cadrul campaniei sunt aşteptate firme şi persoane fizice, dar cu precădere societăţi comerciale care au făcut afaceri cu spitalul. Se acceptă bani, dar şi echipamente din necesarul preconizat.

20:00 Prim plan obiectiv (R)

- R prima parte (Reluare)

21:00 Jurnal Regional (R)

TVR Cluj - R (Reluare)
 
Ziua Porților Deschise la Teatrul Național din Cluj-Napoca | VIDEO

De o călătorie fascinantă în lumea teatrului au avut parte sute de clujeni. A fost Ziua Porților Deschise la Teatrul Național Lucian Blaga din ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Schengen și nu prea | VIDEO

Schengen și nu prea | VIDEO

publicat: marţi, 26 martie 2024

La finalul acestei luni, România va intra în spațiul aerian Schengen. Adulții care vor călători cu copii vor trebui să treaca totuși pe la ...

 

#tvrcluj