loader
Foto

Investiţiile Primăriei creează polemici în Consiliul local Cluj-Napoca

Bugetul municipiului Cluj-Napoca pe anul 2014 a fost adoptat. După un schimb dur de replici între consilierii locali şi aproape două ore de dezbateri, bugetul a fost aprobat cu 14 voturi pentru şi 10 împotrivă.

 

Suma alocată de Primăria Cluj-Napoca pentru municipalitate este cu 23% mai mare decât anul precedent.

Dacă anul trecut bugetul general a fost de aproximativ 942 de milioane de lei, în 2014, va fi de peste 1,15 miliarde de lei.

Atât bugetul de funcţionare, cât şi cel de dezvoltare va fi mai mare în 2014. Primăria Cluj-Napoca va aloca peste 503 milioane de lei pentru dezvoltare, în timp ce anul trecut bugetul de dezvoltare a fost de aproximativ 370 de milioane de lei.

De asemenea, autorităţile locale au alocat o importantă sumă de bani pentru subvenţii, respectiv 46 de milioane de lei, cu două milioane de lei mai mult decât anul trecut.

Învăţământului îi revin, în 2014, aproape 200 de milioane de lei, în timp ce sistemului de sănătate îi vor fi alocate 32 de milioane de lei, cu 12 milioane de lei mai mult ca în 2013. Pentru Cultură şi Religie a fost alocată suma de 35 de milioane de lei, pentru Asistenţă Socială 76 de milioane de lei, pentru Locuinţe şi Dezvoltare Publică 128 de milioane de lei, iar pentru Transport 275 de milioane de lei.

Principalele investiţii pentru anul 2014 sunt finalizarea Sălii Polivalente şi a unui parking aferent de 445 de locuri şi achiziţionarea a 50 de autobuze noi, investiţie aspru contestată de consilierii opoziţiei din Consiliul local Cluj-Napoca. Primarul Emil Boc a precizat că pe lista priorităţilor se află menţinerea tuturor taxelor locale la acelaşi nivel ca în 2013, inclusiv a taxelor de parcare şi extinderea gratuităţilor la transportul în comun pentru pensionari, studenţi şi elevi. Investiţii majore se fac şi pentru modernizarea arterelor principale de intrare în municipiu, respectiv Calea Turzii, Calea Baciului şi strada Traian Vuia.

9:00 Cântec şi poveste (R)

- R (Reluare)

9:50 Carte de citire

 
Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima zi a Târgul de Carte Gaudeamus de la Cluj-Napoca a fost dedicată îndrăgitului umorist Cornel Udrea.

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima etapă din 2024 este vineri și sâmbătă, Raliul Harghitei.

Scriitoarea Florina Ilis, față în față cu publicul | VIDEO

Academia Română, filiala Cluj-Napoca, lansează o serie de evenimente la care scriitorii se întâlnesc cu cercetători, profesori universitari și ...

 

#tvrcluj