loader
Foto

ÎPS Andrei Andreicuţ: “Să iertăm toate pentru Înviere”

Iertarea aproapelui, fie că este frate, fie că este duşman - acesta este îndemnul ÎPS Andrei Andreicuţ, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, în mesajul său de Paşti adresat credincioşilor de pretutindeni.

 

“Să zicem fraţilor şi celor ce ne urăsc pe noi să iertăm toate pentru Înviere”, îndeamnă ÎPS Andrei Andreicuţ, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, în Pastorala din acest an adresată credincioşilor. Aşa cum era de aşteptat, ÎPS Andrei Andreicuţ nu s-a îndepărtat de la valorile umane.

“În ziua Învierii, să ne luminăm cu prăznuirea şi, unul pe altul, să ne îmbrăţişăm şi să spunem fraţilor, şi celor ce ne urăsc pe noi, să iertăm toate pentru Înviere şi aşa să strigăm: Hristos a înviat din morţi cu moartea pe moarte călcând şi celor din morminte viaţă dăruindu-le”, spune ÎPS Andrei Andreicuţ, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, în Pastorala sa.

În mesajul său de Paşti, ÎPS Andrei Andreicuţ a făcut referiri şi la cei aflaţi după gratii: “S-ar putea ca unii dintre cei care sunt în puşcărie, de fapt, să petreacă în lumină chiar şi acolo ziua de Paşti, dacă îl au pe Hristos în suflet. Orice lucru rău ar fi făcut cineva, dacă are un moment în care îşi revine întru sine şi se căieşte şi o apucă pe calea cea bună, este reabilitat de Dumnezeu.”

Aceasta este cea de a patra sărbătoare de Paşti pe care Înalt Prea Sfinţitul Andrei Andreicuţ o petrece la Cluj-Napoca, de la instalarea sa pe scaunul mitropolitan.

 

3:30 Poveștile lu’ Pilu (R)

- R (Reluare)

4:00 Actual Regional (R)

(Față în față) - R (Reluare)
 

"Fără Prejudecăți", la TVR Cluj

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vă invităm să urmăriți o nouă ediție a emisiunii Fără Prejudecați, sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 10:00, la TVR Cluj.

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vineri, 19 aprilie, la “Față în față” Loredana Corchiș va discuta cu prof. univ. dr. Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, despre ...

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj un contract pe 3 ani, dar actualul antrenor interimar nu a fost informat de conducere.

 

#tvrcluj