loader
Foto

La Cluj, biletele de transport în comun vor putea fi cumpărate prin sms

Clujenii vor putea cumpăra bilete pentru transportul în comun prin SMS. Ei nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze până la ghişee. Metoda va fi implementată de la 1 iunie, iar preţul biletelor va rămâne neschimbat.

 

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a declarat că, începând cu 1 iunie, clujenii vor putea cumpăra prin sms bilete pentru transportul în comun: “Am avut o discuţie în acest sens cu directorul companiei şi s-au demarat procedurile în vederea achiziţionării sistemului, astfel încât şi transportul în comun să poată beneficia de ceea ce noi numim tehnicile smart city.”

Astfel, clujenii nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze până la ghişee şi nici nu vor mai putea avea scuza, dacă vor fi prinşi fără bilet pe mijloacele de transport în comun, că ghişeele Companiei de Transport Public sunt închise. Pe de altă parte, nu se poate presupune că fiecare clujean ar putea fi posesorul unui telefon mobil.

Preţul unui bilet pentru o singură călătorie va costa 2 lei, unul valabil o oră va costa 4 lei, iar cele valabile o zi întreagă vor costa între 12 şi 13 lei.

10:00 Observator transilvan (R)

- R (Reluare)

11:00 Actual Regional (R)

(Transparențe) - R (Reluare)
 
Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima zi a Târgul de Carte Gaudeamus de la Cluj-Napoca a fost dedicată îndrăgitului umorist Cornel Udrea.

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima etapă din 2024 este vineri și sâmbătă, Raliul Harghitei.

Scriitoarea Florina Ilis, față în față cu publicul | VIDEO

Academia Română, filiala Cluj-Napoca, lansează o serie de evenimente la care scriitorii se întâlnesc cu cercetători, profesori universitari și ...

 

#tvrcluj