loader
Foto

La Cluj, unii medici dotează spitalele din propriile buzunare

Mai mulţi medici de la Spitalul CFR din Cluj-Napoca au reuşit să ridice standardele saloanelor din secţiile O.R.L. şi Chirurgie pe care le-au dotat şi utilat din banii lor.

 

Valoarea aparaturii medicale pe care medicii clujeni au achiziţionat-o din propriile buzunare se ridică la zeci de mii de euro.

Investiţiile au început în 2006, când doctorul Silviu Albu a preluat conducerea spitalului. A investit zeci de mii se euro din propriul buzunar pentru ca spitalul să fie dotat cu aparatura necesară: “Monitorul a costat 12.000 de euro, sursa 5.000 de euro, sursa de lumină 5.000 de euro, radiofrecvenţa 8.000 de euro, microscopul 8.000 de euro, flexibilul 8.000 de euro, endoscoape, instrumente. Noptierele pentru saloane vor veni în această săptămână. Au fost comandate, din nou, subliniez, din câştigurile mele.”

Până în anul 2008, pacienţii secţiei O.R.L. aveau o singură toaletă, iar duşul era situat la subsol. Acum, datorită medicilor, situaţia s-a schimbat: “E firesc, e normal ca omul în suferinţă să aibă condiţii igienice, aşa că am compartimentat saloanele şi am construit băi la fiecare salon”, a declarat dr. Silviu Albu, directorul Spitalului CFR Cluj-Napoca.

Anual, aproape 11.000 de pacienţi trec pragul Spitalului CFR Cluj-Napoca.

6:00 Jurnal Regional (R)

TVR Cluj - R (Reluare)

6:30 Poveștile lu’ Pilu (R)

- R (Reluare)
 

"Fără Prejudecăți", la TVR Cluj

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vă invităm să urmăriți o nouă ediție a emisiunii Fără Prejudecați, sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 10:00, la TVR Cluj.

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vineri, 19 aprilie, la “Față în față” Loredana Corchiș va discuta cu prof. univ. dr. Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, despre ...

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj un contract pe 3 ani, dar actualul antrenor interimar nu a fost informat de conducere.

 

#tvrcluj