loader
Foto

Galerie foto

Lecţie de cultură predată în stradă

Opera din Cluj şi-a încheiat stagiunea în aer liber cu producţia „Carmen” de Bizet. Mai multe despre eveniment aflăm urmărind trei ediții ale emisiunii „Cap de afiş”, difuzate vineri 14, 21 și 28 august, de la ora 18:00, la TVR 3 şi pe TVR+.

 

Cap de Afiş

Ediţia din 14 august este disponibilă online pe TVR+.

Ediţia din 21 august este disponibilă online pe TVR+.

Ediţia din 28 august este disponibilă online pe TVR+.

După succesul înregistrat anul trecut cu reprezentaţia în aer liber a spectacolului „Aida” de Verdi, anul acesta, Opera Naţională Română din Cluj a adus pe scena aplasată în Piaţa Unirii celebra și incandescenta operă romantică franceză „Carmen" de Georges Bizet.

Spectacolul nescris al străzii a fost unul de cea mai bună calitate: publicul clujean, impresionant de numeros, nu a aplaudat între scene și a savurat teatrul de operă cu respectul maxim cuvenit.

Aplauzele de la final au recompensat versiunea regizorală cuminte şi clasică a lui Emil Strugaru, evoluţia de excepţie a soliştilor, corului, orchestrei şi baletului Operei Naţionale.

Carmen a fost interpretată de mezzosoprana Iulia Merca, o voce formată la școala de canto clujeană, cu un viitor deja previzibil pe marile scene de operă din lume.

Pe scena din Piaţa Unirii au mai urcat soprana Narcisa Brumar, de la Opera Naţională Română din Timişoara, tenorul Sergiu Coltan şi bas-baritonul Zoltan Nagy, în calitate de invitat de la Opera de Stat din Viena. La reprezentaţie a participat şi corul de copii „Junior-VIP".

Foto credit: Nicu Cherciu

***

Emisiunea Cap de afiş poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.

 

 

17:30 Lumea de aproape

(simultan TVR 3)

18:00 Jurnal Regional (R)

TVR Cluj - direct (cu traducere mimico-gestuală) (Reluare)
 
Ziua Porților Deschise la Teatrul Național din Cluj-Napoca | VIDEO

De o călătorie fascinantă în lumea teatrului au avut parte sute de clujeni. A fost Ziua Porților Deschise la Teatrul Național Lucian Blaga din ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Schengen și nu prea | VIDEO

Schengen și nu prea | VIDEO

publicat: marţi, 26 martie 2024

La finalul acestei luni, România va intra în spațiul aerian Schengen. Adulții care vor călători cu copii vor trebui să treaca totuși pe la ...

 

#tvrcluj