loader
Foto

Liniştea veşnică e tulburată în Cimitirul Mănăştur

Sute de morminte din cimitirul clujean Mănăştur ar putea fi strămutate pentru că au fost amplasate prea aproape de unele proprietăţi private din zonă. Proprietarii au dat în judecată Primăria Cluj-Napoca.

 

În urma situaţiei create, rudele celor înmormântaţi în cimitir sunt disperate şi cer Primăriei Cluj-Napoca şi primarului Emil Boc să se ajungă la o soluţie rezonabilă şi să nu se atingă de locurile de veci.

Primăria a extins Cimitirul Mănăştur până la o distanţă mai mică decât cea legală faţă de proprietăţile private din zonă, şi anume de 53 de metri. Proprietarii unui teren din apropiere, pe care urmează să fie construit un ansamblu de locuinţe, au dat în judecată primăria şi cer strămutarea locurilor de veci. Până la soluţionarea cazului în instanţă, pe terenul respectiv nu mai sunt permise alte înhumări.

Cei care deţin locuri de veci, dar nu mai au voie să le folosească, vor primi un alt loc de veci într-un cimitir aflat la marginea Clujului.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca speră ca sentinţa instanţei judecătoreşti să le fie favorabilă: “Sperăm ca apărarea pe care municipalitatea o face în aceste procese să fie de aşa natură încât instanţele judecătoreşti să dea câştig de cauză municipalităţii şi, astfel, să fie favorizat interesul public, acela de a putea utiliza acest teren cu destinaţia de cimitir pentru a oferi locuri de veci celor care au nevoie”, a declarat, pentru TVR Cluj, Oana Buzatu, purtător de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Procesul are termenul în data de 16 aprilie. Dacă sentinţa va fi favorabilă proprietarilor terenurilor din vecinătatea cimitirului, există toate şansele ca mormintele să fie strămutate.

 

17:30 Lumea de aproape

(simultan TVR 3)

18:00 Jurnal Regional (R)

TVR Cluj - direct (cu traducere mimico-gestuală) (Reluare)
 
Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima zi a Târgul de Carte Gaudeamus de la Cluj-Napoca a fost dedicată îndrăgitului umorist Cornel Udrea.

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima etapă din 2024 este vineri și sâmbătă, Raliul Harghitei.

Scriitoarea Florina Ilis, față în față cu publicul | VIDEO

Academia Română, filiala Cluj-Napoca, lansează o serie de evenimente la care scriitorii se întâlnesc cu cercetători, profesori universitari și ...

 

#tvrcluj