loader
Foto

Lovitură grea dată traficanţilor de medicamente

Zeci de percheziţii au avut loc în judeţele Maramureş, Cluj, Mureş şi Bihor la locuinţele unor persoane suspectate de  trafic cu medicamente, în urma unei acţiuni organizate de către poliţişti împreună cu procurori DIICOT.

 

Până acum, 14 persoane au fost conduse, în baza mandatelor de aducere, la sediul DIICOT - Biroul Teritorial Maramureş, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Nu mai puţin de 29 de percheziţii au făcute de către poliţişti şi procurori DIICOT la locuinţele membrilor unei grupări specializate în înşelăciune, fraudă informatică, fals în înscrisuri sub semnatură privată, fals informatic, evaziune fiscală şi spălare de bani. Au fost depistate medicamente fără documente legale, dar şi importante sume de bani. Cei 14 membri ai grupării, împreună cu cadre medicale, făceau  tranzacţii comerciale ilicite prin firme fantomă.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, în urma descinderilor, au fost ridicate acte şi documente de la cabinetele secţiilor de oncologie şi hematologie.

Cercetările au arătat că, în perioada 2012-2013, acuzaţii ar fi achiziţionat cantităţi mari de medicamente, fără documente legale de provenienţă. Decontate la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate s-au obţinut, astfel, sume mari de bani. Medicamentele respective ar fi fost apoi scoase din farmacii fără niciun act şi duse la alţi membri ai grupării ca să fie reintroduse în farmacii. Cercetările continuă.

14:00 Cap de afiş

15:00 Transilvania culturală

 

"Fără Prejudecăți", la TVR Cluj

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vă invităm să urmăriți o nouă ediție a emisiunii Fără Prejudecați, sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 10:00, la TVR Cluj.

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vineri, 19 aprilie, la “Față în față” Loredana Corchiș va discuta cu prof. univ. dr. Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, despre ...

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj un contract pe 3 ani, dar actualul antrenor interimar nu a fost informat de conducere.

 

#tvrcluj