loader
Foto

O cafea = o şansă să ajuţi

Mai mulţi tineri inimoşi de la Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca s-au gândit să-şi ajute colegii mai puţin norocoşi. Campania caritabilă „Hai la o cafea” a ajuns deja la a opta ediţie.

 

Organizatorii se mândresc cu succesul de care au avut parte în anii trecuţi. O cafea costă numai un leu şi 50 de bani. Banii strânşi din vânzarea cafelelor şi ceaiurilor şi din donaţii în urma campaniei vor face sărbătorile de Paşte mult mai frumoase pentru studenţii fără posibilităţi materiale.

O simplă cafea reprezintă o şansă să ajuţi studenţii orfani sau pe cei proveniţi din centrele de plasament, care studiază în cadrul UBB. Iulia, Veronica, Georgiana şi Paula sunt patru tinere studente de la Facultatea de Istorie. De trei zile se ocupă de această acţiune caritabilă: „Pe beneficiarii ajutoarelor îi alegem aleatoriu, dar avem grijă ca aceştia să nu se repete. Încercăm să ţinem o evidenţă a celor care deja au primit ajutor cu un an înainte şi, anul următor, ajutăm alţi studenţi”, a declarat Iulia Puiu, studentă la UBB, una dintre organizatoare.

Un pahar de cafea costă 1,50 lei, iar unul de ceai 1 leu. Această acţiune caritabilă are loc cu ocazia sărbătorilor de Paşte şi a pornit în anul 2007 ca un simplu exerciţiu de umanitate – cafeaua are gust de suflet.

Nu doar studenţii se bucură de gustul licorii, ci şi profesorii şi personalul administrativ din universitatea clujeană. Campania se află la a opta ediţie şi va repetată de Crăciun.

Acţiunea se desfăşoară până mâine, 2 aprilie.

10:00 Observator transilvan (R)

- R (Reluare)

11:00 Actual Regional (R)

(Transparențe) - R (Reluare)
 
Ziua Porților Deschise la Teatrul Național din Cluj-Napoca | VIDEO

De o călătorie fascinantă în lumea teatrului au avut parte sute de clujeni. A fost Ziua Porților Deschise la Teatrul Național Lucian Blaga din ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Schengen și nu prea | VIDEO

Schengen și nu prea | VIDEO

publicat: marţi, 26 martie 2024

La finalul acestei luni, România va intra în spațiul aerian Schengen. Adulții care vor călători cu copii vor trebui să treaca totuși pe la ...

 

#tvrcluj