loader
Foto

Galerie foto

O ediţie In Memoriam, la “Poveştile lu’ Pilu”

Marţi, 9 februarie, de la ora 19.30 la TVR Cluj şi de la ora 22.30 la TVR 3, Alexandru Pilu Bănoi ne-a reamintit de două mari nume ale sportului românesc: Ecaterina Stahl-Jencsik şi Vasile Costa.

 

Poveştile lu’ Pilu

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Ecaterina Stahl-Jencsik (1946-2009) a fost, este și rămâne o personalitate emblematică a scrimei românești. A participat la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice, obținând, la două ediții (Mexic 1968 și Munchen 1972), medalia de bronz cu echipa de floretă a scrimei românești.

(w500) Ecaterina

În urmă cu doi ani, Vasile Costa a renunțat la scrimă pentru totdeauna. Multiplu campion național (floretă) a lăsat un asalt plin cu amintiri.

Vasile Costa a început să practice scrima la vârsta de şapte ani. În 25 de ani de floretă a fost de 18 ori campion naţional, iar de alte şapte ori s-a clasat pe locul doi sau trei. Diagnosticat cu o boală foarte gravă, Vasile Costa s-a stins din viață pe 14 februarie 2014, la doar 47 de ani.

**

Despre emisiune

Sportul e un mod de viață, așa că o plimbare printre campioni și amintirile lor legate de sport lasă pentru orice privitor o poveste ce nu dărâmă cuvintele lui Finley – “transpirație plus sacrificiu egal succes” – și împing orice nație spre mișcare.

“Să-mi cunosc campionii e un start spre o cursă de poveste ce-mi place să o răsfoiesc alături de voi, iar la finalul cursei, ca-n sport ce-i drept, toți am câștigat. Sportul cere sacrificii, dar nu rămâne dator niciodată. El oferă satisfacții unice și de... poveste. Dacă cere cu mâna stângă cu mâna dreaptă oferă”, spune Alexandru Pilu Bănoi, realizatorul emisiunii.

Drumul spre culmi l-a lăsat în cuvinte Seneca –“Este un drum lung, dar te duce la înălțimi nemaiîntâlnite”. Merită!

Poveștile rămân povești, campionii rămân campioni și să nu uiți: fă sport!

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

22:00 Program Ucraina

- preluare TV Ucraina

23:50 Ştiri pe scurt

 
Scriitoarea Florina Ilis, față în față cu publicul | VIDEO

Academia Română, filiala Cluj-Napoca, lansează o serie de evenimente la care scriitorii se întâlnesc cu cercetători, profesori universitari și ...

10 ani de studii indiene la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca | VIDEO

Este sărbătoare la Centrul Clujean pentru Studii Indiene, din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca. Se împlinesc 10 ani de activitate.

"Fără Prejudecăți", la TVR Cluj | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

V-am invitat să urmăriți o nouă ediție a emisiunii Fără Prejudecați, sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 10:00, la TVR Cluj.

 

#tvrcluj