loader
Foto

Patimile unei familii cu şase copii

O familie cu şase copii trăieşte într-o sărăcie lucie, la subsolul unei clădiri dezafectate din Cluj. Tatăl lor munceşte cu ziua, iar banii sunt puţini. Din cauza datoriilor la întreţinere, familia riscă să ajungă din subsol în stradă.

 

Şase copii, cel mai mare de 12 ani, cel mai mic de 3 ani, trăiesc împreună cu părinţii lor într-un subsol al unei case dezafectate din Cluj-Napoca.

Acum, că se apropie Paştile, tot ce îşi doresc părinţii este să le ofere copiilor o masă caldă şi un acoperiş sigur deasupra capului.

Boca Elteka şi Elekes Aladar sunt împreună din 2001. Mândria lor sunt cei şase copii pe care îi au împreună. Tatăl lucrează cu ziua pe unde poate şi, din puţinul pe care îl câştigă, le asigură celor mici pâinea cea de toate zilele.

Boca Etelka, mama celor şase copii, se destăinuie: „Noi ne-am luptat foarte mult pentru copii. Copiii trebuie să meargă la şcoală, trebuie să aibă unde să se culce, să aibă condiţii. Dacă aşa a vrut Dumnezeu, să nu avem condiţii,... măcar să avem unde să stăm cu ei.”

Cei mici locuiesc împreună şi cu bunicii şi verişorii lor. Încăperea în care stau mai mult de zece suflete e mică, plină de igrasie şi întunecoasă. În fiecare seară, cei şase copii dorm înghesuiţi într-un singur pat: “Trăim în condiţii foarte grele. Nu avem baie, vană să putem să ne spălăm. Copii merg la şcoală, trebuie să se spele. Îi spălăm în covată. Când se spală unul trebuie să ieşim toţi afară. E foarte greu...”, spune capul familiei, Elekes Aladar.

În ciuda sărăciei în care trăiesc, copiii nu au lipsit nicio zi de la şcoală. Au note bune, iar părinţii primesc doar cuvinte de laudă la adresa celor mici.

De Paşti, familia îşi doreşte să scape de datorie ca să aibă siguranţa unui  acoperiş deasupra capului şi o masă caldă.

18:30 Actual regional p.1 (R)

- direct (Reluare)

19:00 Actual Regional (R)

(Transparențe) (Reluare)
 
Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima zi a Târgul de Carte Gaudeamus de la Cluj-Napoca a fost dedicată îndrăgitului umorist Cornel Udrea.

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima etapă din 2024 este vineri și sâmbătă, Raliul Harghitei.

Scriitoarea Florina Ilis, față în față cu publicul | VIDEO

Academia Română, filiala Cluj-Napoca, lansează o serie de evenimente la care scriitorii se întâlnesc cu cercetători, profesori universitari și ...

 

#tvrcluj