loader
Foto

Galerie foto

Pe cai mari în Coreea

Omul de televiziune clujean, Dan Curean a dus povestea cailor sălbatici din Delta Dunării la Seul, în Coreea de Sud. Filmul “Caii sălbatici” (“Gone wild”) a fost selectat pentru a participa la Festivalul de film documentar EIDF Seoul.

 

Sute de spectatori din toată lumea au luat parte la proiecţia acestei producţii de televiziune şi au putut dialoga cu realizatorul Dan Curean pe tema filmului. “Caii sălbatici” a fost ales printre cele 10 producţii din secţiunea de concurs, dintre peste 700 de filme din 90 de ţări.

Chiar dacă nu a câştigat vreun premiu (care au mers către producţii cu temă politică de interes global), filmul lui Dan Curean a strâns aprecieri din partea criticii coreene de film, dar şi din partea unor personalităţi precum preşedintele National Film Board Canada, sau chiar a preşedintelui festivalului, care s-au declarat ambii fani ai “Cailor Sălbatici”.

“Filmele văzute de mine la Seul vin să confirme că şi în România facem muncă de calitate, dar şi că nu putem concura cu resursele puse la bătaie pentru producţiile din alte ţări”, a declarat Dan Curean, la întoarcerea acasă. Acesta a recunoscut că participarea la festivalul din Coreea a fost un câştig şi doar pentru că a avut  ocazia de a cunoaşte reprezentanţi ai altor festivaluri unde filmul său ar putea concura în viitor.

“Caii sălbatici” (“Gone wild”) este un film de autor realizat cu sprijinul TVR Cluj despre caii sălbăticiţi din Delta Dunării, totul văzut prin ochii unui băiat din satul Letea.

1:00 Prim plan obiectiv (R)

- R prima parte (Reluare)

2:00 Telejurnal TVR 3 (R)

- R (Reluare)
 
Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj un contract pe 3 ani, dar actualul antrenor interimar nu a fost informat de conducere.

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

La o cafea cu Poliția Rutieră | VIDEO

La o cafea cu Poliția Rutieră | VIDEO

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Mai mulți motocicliști clujeni s-au reunit marți dimineață la o cafenea din oraș pentru a discuta cu politiștii de la Rutieră despre cele mai ...

 

#tvrcluj