loader
Foto

Photo Romania Festival, Cluj-Napoca, 16-25 mai 2014

Peste 40 de expoziţii, 16 workshopuri, şase competiţii, cinci concerte şi 20 de evenimente speciale. Acestea sunt evenimentele care vor avea loc la Cluj, cu ocazia Photo Romania Festival 2014.

 

Ajuns la a IV-a ediţie şi clasat deja de prestigiosul cotidian britanic „The Telegraph” drept cel mai important festival de fotografie din Estul Europei, Photo Romania Festival se va desfăşura anul acesta între 16 şi 25 mai.

În cadrul festivalului, Academia Photo Romania îşi deschide porţile festivalului pentru aproximativ 500 de fotografi amatori şi profesionişti. Ediţia din acest a festivalului clujean e gândită ca un adevărat manifest cultural şi se anunţă şi mai spectaculoasă decât cele de până acum, fiind o platformă complexă de explorare a fotografiei din toate perspectivele ei şi un teritoriu de dezbateri despre impactul de zi cu zi al imaginii.

Mihai Cotos, director general al festivalului, a declarat pentru TVR Cluj: „Surprizele festivalului sunt metodele prin care încercăm să facem vizibile aceste expoziţii, de la galerii din zona centrală a oraşului până la zidul Cetăţii şi zone limitrofe ale Clujului.”

Prin cele 40 de expoziţii, organizatorii festivalului vor aduce în atenţia publicului lucrări ale unor fotografi de referinţă la nivel naţional şi internaţional, precum Ferenc Berko, un pionier al fotografiei color, Elena Shumilova, faimoasă pe reţelele de socializare cu seria foto „Kids”, sau Sorin Onişor şi Bogdan Comănescu, autorii expoziţiei „România. Oameni şi locuri”.

Trupa belgiană Hooverphonic va concerta pentru prima oară la Cluj în cea de-a patra zi a festivalului: „Anul acesta, în cadrul festivalului vrem să încercăm un proiect-premieră pentru compania Fapte, mai exact un concert de mare anvergură. Vom aduce trupa Hooverphonic, o trupă foarte cunoscută, din Belgia, cu peste 15 ani de activitate muzicală şi nouă albume lansate", a declarat Alin Vaida, organizator.

Pe toată durata festivalului, va avea loc Academia Photo România, un program special de workshopuri destinat unui număr de aproximativ 500 de fotografi amatori sau profesionişti. Cursanţii vor avea posibilitatea să îşi perfecţioneze tehnicile de fotografiere, de a aprofunda folosirea surselor de lumină artificială sau naturală sau de a învăţa cum să editeze profesionist imaginile.

12:30 Natura şi aventura (R)

- R (Reluare)

13:00 TELEŞCOALA

 
10 ani de studii indiene la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca | VIDEO

Este sărbătoare la Centrul Clujean pentru Studii Indiene, din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca. Se împlinesc 10 ani de activitate.

"Fără Prejudecăți", la TVR Cluj | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

V-am invitat să urmăriți o nouă ediție a emisiunii Fără Prejudecați, sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 10:00, la TVR Cluj.

“Față în Față”, cu Vasile Dîncu | VIDEO

“Față în Față”, cu Vasile Dîncu | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Vineri, 19 aprilie, la “Față în Față” Loredana Corchiș a discutat cu prof. univ. dr. Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, despre ...

 

#tvrcluj