loader
Foto

Policlinica fără plată,… fără bani şi fără ajutor

Policlinica fără plată are nevoie de ajutor! De când principalul finanţator a plecat, continuarea activităţii pare imposibilă. Policlinica fără plată va organiza un eveniment caritabil. Astfel, medicii speră să adune bani pentru a salva instituţia.

 

Un mare strigăt de ajutor vine din partea medicilor de la Policlinica fără plată din Cluj-Napoca. Bolnavii care nu au medic de familie ori asigurare medicală riscă să nu mai aibă unde să fie trataţi. Clinica are mare nevoie de bani, iar fără sprijinul unor donaţii există riscul ca instituţia să se închidă pentru totdeauna şi să se transforme în azil de bătrâni ori grădiniţă !

Cheltuiele spitalului se cifrează la aproximativ 5.000-6.000 de euro pe lună. Fondurile disponibile permit continuarea activităţii numai până în luna septembrie a acestui an.

În 19 martie se va organiza un eveniment caritabil, la Cazinoul din Cluj-Napoca, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea Policlinicii fară plată. Medicii speră să adune, astfel, bani din donaţii pentru a salva instituţia.

Ioan Boilă, preşedintele Fundaţiei “Familia Sfântă”, a declarat pentru TVR Cluj:  “Există, din păcate, o mare categorie de oameni foarte săraci, mulţi neînscrişi la Casa de Asigurări, fără medic de familie şi fără posibilitatea de a se consulta la un specialist.”

În unele zile, bolnavii umplu holurile policlinicii până la refuz. Nici nu pot să îşi imagineze ce se va întâmpla dacă această clinică va rămâne fără bani, iar ei vor fi nevoiţi să-şi caute salvarea în altă parte.

Numărul celor care apelează la medicii Policlinicii fără plată sunt tot mai mulţi, iar policlinica este nevoită să apeleze la diferiţi sponsori pentru a-i trata pe pacienţi. Lunar, aici primesc servicii medicale aproximativ 600-700 de persoane. Bolnavii sunt consultaţi, primesc tratament, dar şi medicamente gratuite.

Din puţinele donaţii, medicii au cumpărat medicamente pentru bolnavii fără posibilităţi materiale. În magazia spitalului, însă, rafturile sunt mai mult goale decât pline. În douăzeci de ani de când funcţionează, policlinica nu s-a mai aflat niciodată într-o situaţie atât de gravă.

15:00 Prim plan obiectiv

- direct prima parte

16:00 Observator transilvan

- direct
 

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre muzica din alte vremuri, la

Muzică şi poveşti savuroase sâmbătă şi duminică, de la ora 15:00, la TVR Cluj, la "Transilvania Culturală". Pe net la aceleaşi ore: ...

Ziua Porților Deschise la Teatrul Național din Cluj-Napoca | VIDEO

De o călătorie fascinantă în lumea teatrului au avut parte sute de clujeni. A fost Ziua Porților Deschise la Teatrul Național Lucian Blaga din ...

 

#tvrcluj