loader
Foto

Prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan, audiat de Parchetul Militar Cluj

Prefectul  judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, a fost audiat în dosarul tragediei aviatice din Munţii Apuseni soldată cu doi morţi şi cinci răniţi.  

 

Gheorghe Vuşcan s-a prezentat la Parchetul Militar Cluj pentru a da o declaraţie în dosarul privind accidentul aviatic din Munţii Apuseni, în care şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion, iar copilotul şi patru medici au fost răniţi.

Avionul de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla echipajul medical a aterizat forţat, în 20 ianuarie, în Munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba. În urma accidentului şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul Sf. Maria şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş. Procurorii Parchetului Militar l-au citat pe prefectul Gheorghe Vuşcan  pentru a da o declaraţie în calitate de martor.

Gheorghe Vuşcan, prefectul judeţului Cluj, a declarat pentru TVR Cluj: “Este normal să se întâmple ceea ce se întâmplă acum. Ştiţi bine că este o anchetă în derulare. Sunt audiaţi de la miniştri şi, mergând mai jos, la nivel local, până la prefecţi şi alţi participanţi la acele evenimente, din păcate, nefericite. Am fost citat în calitate de martor, am prezentat tot ce am făcut în acel moment, în ziua de 20 ianuarie şi… asta este.”

Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici. Pilotul Adrian Iovan a fost găsit încarcerat, iar studenta era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă, nemaiputând fi salvată. În 11 februarie, procurorii Secţiei Parchetelor Militare au dispus începerea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu, în cazul accidentului aviatic din 20 ianuarie.

6:00 Jurnal Regional (R)

TVR Cluj - R (Reluare)

6:30 Poveștile lu’ Pilu (R)

- R (Reluare)
 

"Fără Prejudecăți", la TVR Cluj

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vă invităm să urmăriți o nouă ediție a emisiunii Fără Prejudecați, sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 10:00, la TVR Cluj.

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vineri, 19 aprilie, la “Față în față” Loredana Corchiș va discuta cu prof. univ. dr. Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, despre ...

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj un contract pe 3 ani, dar actualul antrenor interimar nu a fost informat de conducere.

 

#tvrcluj