loader
Foto

Primele reţineri în dosarul traficului de medicamente

Patru administratori de farmacii au primit din partea procurorilor DIICOT mandate de reţinere pentru 24 de ore, în dosarul decontărilor unor reţete medicale fictive.

 

Trei persoane reţinute sunt din judeţul Maramureş şi una din judeţul Mureş. Acestea sunt acuzate de înşelăciune, fraudă informatică, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals informatic, evaziune fiscală, spălare de bani. În timpul percheziţiilor din județele Maramureș, Mureș, Bihor și Ilfov, s-au găsit 500.000 de lei, 100.000 de euro și 100.000 de dolari. Anchetatorii bănuiesc că banii ar proveni din traficul cu medicamente. Suspecţii ar fi cumpărat, fără acte de provenienţă, cantităţi mari de medicamente destinate tratamentului oncologic şi hematologic, pe care le-ar fi introdus apoi, cu acte false, în firme fantomă. Ulterior, aceste medicamente au fost vândute în mod fictiv şi decontate de CNAS pe baza unor reţete false.

Zilele trecute, 14 persoane au fost conduse, în baza mandatelor de aducere, la sediul DIICOT - Biroul Teritorial Maramureş, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale. Nu mai puţin de 29 de percheziţii au făcute de către poliţişti şi procurori DIICOT la locuinţele membrilor grupării.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, în urma descinderilor, au fost ridicate acte şi documente de la cabinetele secţiilor de oncologie şi hematologie.

Cercetările au arătat că, în perioada 2012-2013, acuzaţii ar fi achiziţionat cantităţi mari de medicamente, fără documente legale de provenienţă. Decontate la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate s-au obţinut, astfel, sume mari de bani. Medicamentele respective ar fi fost apoi scoase din farmacii fără niciun act şi duse la alţi membri ai grupării ca să fie reintroduse în farmacii. Cercetările continuă.

1:00 Prim plan obiectiv (R)

- R prima parte (Reluare)

2:00 Telejurnal TVR 3 (R)

- R (Reluare)
 
Scriitoarea Florina Ilis, față în față cu publicul | VIDEO

Academia Română, filiala Cluj-Napoca, lansează o serie de evenimente la care scriitorii se întâlnesc cu cercetători, profesori universitari și ...

10 ani de studii indiene la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca | VIDEO

Este sărbătoare la Centrul Clujean pentru Studii Indiene, din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca. Se împlinesc 10 ani de activitate.

"Fără Prejudecăți", la TVR Cluj | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

V-am invitat să urmăriți o nouă ediție a emisiunii Fără Prejudecați, sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 10:00, la TVR Cluj.

 

#tvrcluj