loader
Foto

Procesul dintre Primăria Cluj-Napoca şi romii mutaţi la groapa de gunoi continuă

Procesul prin care autorităţile locale clujene au fost obligate de instanță să achite câte 2.000 de euro romilor mutați la groapa de gunoi de la Pata Rât a avut un nou termen.

 

La Curtea de Apel Cluj s-a judecat un nou termen în recursul înaintat de Primăria Cluj-Napoca împotriva deciziei prin care Tribunalul Cluj a decis ca administrația locală clujeană să achite câte 2.000 de euro unui număr de 200 de romi care au fost mutați de pe strada Coastei lângă rampa de gunoi de gunoi de la Pata Rât.

Potrivit unei decizii dată de Tribunalul Cluj la sfârșitul lunii decembrie 2013, într-un proces început în noiembrie 2011, suma de 2.000 de euro pentru fiecare reclamant trebuie plătită cu titlul de "despăgubiri pentru prejudiciul moral creat reclamanților prin evacuare și mutare". Sentința Tribunalului Cluj a fost atacată cu recurs de Primăria Cluj-Napoca.

În 17 decembrie 2010, autoritățile locale au evacuat peste 350 de persoane, majoritatea de etnie romă, de pe strada Coastei din Cluj-Napoca. Cele aproximativ 75 de familii au fost mutate în locuințe modulare lângă groapa de gunoi a municipiului Cluj-Napoca, în urma unei dispoziții date de primarul de atunci, Sorin Apostu. Cei peste 350 de romi au fost mutați pe motiv că trăiau în locuinţe improvizate pe un teren al primăriei clujene, care nu a oferit însă detalii la acea vreme privind decizia. Ulterior, în 2011, acel teren a fost concesionat Arhipiscopiei Clujului și a fost începută construcția Campusului Teologic "Nicolae Ivan".

În noiembrie 2011, Colegiul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării a amendat cu 8.000 de lei Primăria Cluj-Napoca pentru mutarea familiilor de romi de pe strada Coastei la groapa de gunoi de la Pata Rât.

Următorul termen în dosar va avea loc în 26 martie.

3:30 Poveștile lu’ Pilu (R)

- R (Reluare)

4:00 Actual Regional (R)

(Față în față) - R (Reluare)
 

"Fără Prejudecăți", la TVR Cluj

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vă invităm să urmăriți o nouă ediție a emisiunii Fără Prejudecați, sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 10:00, la TVR Cluj.

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vineri, 19 aprilie, la “Față în față” Loredana Corchiș va discuta cu prof. univ. dr. Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, despre ...

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj un contract pe 3 ani, dar actualul antrenor interimar nu a fost informat de conducere.

 

#tvrcluj