loader
Foto

Proiectul „sânge artificial ” primește finanţare

În urma campaniei TVR Cluj, proiectul cercetătorului clujean Radu Silaghi-Dumitrescu, de producere a sângelui artificial, va primi, în curând, finanţarea de care mai are nevoie.

 

Declaraţia aparţine ministrului delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu. Prima tranşă de bani, 400.000 de lei, va ajunge, la Cluj, în luna aprilie a acestui an.

Început în 2007, proiectul cercetătorului clujean Radu Silaghi-Dumitrescu a beneficiat abia în 2013 de o finanţare de 200.000 de lei. Însă, pentru finalizarea proiectului, aceşti bani nu ajung.

Cercetătorul Radu Silaghi-Dumitrescu spune că ar fi necesară suma de un milion de lei pentru ca proiectul să poată fi finalizat, iar ca timp, estimează că ar fi nevoie de încă 12-18 luni.

Promisiunile nu au întârziat să apară, aşa că cercetătorul clujean poate spera la finalizarea proiectului.

Mihnea Costoiu a declarat că îi va solicita cercetărorului clujean Radu Silaghi-Dumitrescu, cel care conduce proiectul, un calendar al lucrărilor, pentru ca rezultatele să poată fi analizate periodic de o comisie special creată pentru acest proiect, aşa cum se întâmplă în cazul tuturor finanţărilor de la stat.

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a declarat pentru TVR Cluj: “Finanţarea va veni. Prima tranşă va ajunge la Cluj în luna aprilie, cu finanţarea de bază a universităţii, urmând ca, în funcţie de necesităţi, să vedem dacă această finanţare va fi doar prin intermediul Universităţii Babeş-Bolyai sau prin intermediul institutelor de cercetare cu care domnul Radu Silaghi-Dumitrescu lucrează.”

Ministrul Mihnea Costoiu mai spune că proiectul cercetătorului clujean Radu Silaghi este inclus pe lista programelor cu prioritate naţională.

1:00 Prim plan obiectiv (R)

- R prima parte (Reluare)

2:00 Telejurnal TVR 3 (R)

- R (Reluare)
 
10 ani de studii indiene la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca | VIDEO

Este sărbătoare la Centrul Clujean pentru Studii Indiene, din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca. Se împlinesc 10 ani de activitate.

"Fără Prejudecăți", la TVR Cluj | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

V-am invitat să urmăriți o nouă ediție a emisiunii Fără Prejudecați, sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 10:00, la TVR Cluj.

“Față în Față”, cu Vasile Dîncu | VIDEO

“Față în Față”, cu Vasile Dîncu | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Vineri, 19 aprilie, la “Față în Față” Loredana Corchiș a discutat cu prof. univ. dr. Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, despre ...

 

#tvrcluj