loader
Foto

Regionalia, 25 februarie, ora 17.00

Principalul subiect al ediţiei este abolirea legii cu privire la limbile regionale în Ucraina de către Rada Supremă. Apoi, în partea a doua a emisiunii, despre teatru senzorial, o nouă formulă dramatică.

 

Regionalia

Parlamentul ucrainean a abolit, duminică, legea privind principiile politicii de stat în legătură cu limbile minorităților, adoptată în iulie 2012. În virtutea acestei legi, limba română avea statut de limbă regională în zonele în care etnicii români erau majoritari. Despre durerea românilor din Ucraina şi despre modul în care vor încerca să-şi păstreze identitatea vom vorbi telefonic cu jurnalişti de la Cernăuţi, iar în studio va fi prezent profesorul universitar, Vasile Puşcaş, fost negociator al României cu Uniunea Europeană.

Teatru labirint este o formulă de teatru prin care spectatorul experimentează, de-a lungul parcurgerii construcţiei, diverse etape care se relaţionează logic, afectiv, mental, psihologic cu experienţele personale. Parcurgerea traseului fizic susţine şi parcurgerea labirintului interior, al trăirilor, sentimentelor şi amintirilor, scopul întregului experiment fiind sensibilizarea spectactorului – participant, care este introdus individual în sistemul creat. Teatrul labirint a fost creat de antropologul columbian Enrique Vargas. Această formă de teatru este conceptualizată de regizorul galez Iwan Brioc, invitat astăzi în emisiune.

23:50 Ştiri pe scurt (R)

- R (Reluare)

0:00 Observator transilvan (R)

- R (Reluare)
 

"Fără Prejudecăți", la TVR Cluj

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vă invităm să urmăriți o nouă ediție a emisiunii Fără Prejudecați, sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 10:00, la TVR Cluj.

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

“Față în față”, cu Vasile Dîncu

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vineri, 19 aprilie, la “Față în față” Loredana Corchiș va discuta cu prof. univ. dr. Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, despre ...

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

Petrescu, antrenor din umbră | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj un contract pe 3 ani, dar actualul antrenor interimar nu a fost informat de conducere.

 

#tvrcluj