loader
Foto

Seară de balet clasic pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca

O seară de balet clasic dedicată frumosului etern, fragil, dar puternic. La ”Cap de afiș”, pe 5 martie, de la ora 20:00, la TVR3.

 

Săli goale și scene pline. Febra scenei nu trece nici cu sălile închise. Spectacolele au ceva din "ceva-ul" rugăciunilor de taină și de maximă intensitate. Cred că se va crea un stil pandemic. Și un antidot Covid opus 19, la scenă deschisă.

"Liana, spune tu acolo la tine pe sticlă, că la noi aici pe scândură dansăm, visăm și exersăm, dar nu uităm o clipă de voi"... îmi mărturisea maestrul Vasile Solomon despre aceste spectacole greu încercate, cu scaune goale.

Cred că e cea mai frumoasă și tristă declarație de dragoste a unui artist pentru publicul său. Pare un spectacol pentru un alt spectacol de teatru celebru: "Scaunele" de Eugen Ionesco.

Seara de balet clasic din 5 martie este dedicată frumosului etern, fragil, dar puternic.

8 martie, devine astfel o sărbătoare cu dată fixă în calendar, celebrată prin Valsul Florilor din "Spărgătorul de nuci" de Piotr Ilici Ceaikovski, "Carmen" de Georges Bizet – Rodion Shchedrin, două piese de virtuozitate pentru concursurile internaționale de balet - "Don Quijote" de Ludwig Minkus și "Corsarul " de Adolphe Charles Adame și cea mai dragă lucrare din repertoriul acestor minunați balerini, ”Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski.

Să-i aplaudăm noi, dragii noștri telespectatori dragi, de dincoace de sticlă, pe soliștii și corpul de balet ai Operei Naționale Române din Cluj-Napoca în coregrafia lui Vasile Solomon.

Liana Goţa

 

foto: operacluj.ro

1:00 Prim plan obiectiv (R)

- R prima parte (Reluare)

2:00 Telejurnal TVR 3 (R)

- R (Reluare)
 
Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima zi a Târgul de Carte Gaudeamus de la Cluj-Napoca a fost dedicată îndrăgitului umorist Cornel Udrea.

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima etapă din 2024 este vineri și sâmbătă, Raliul Harghitei.

Scriitoarea Florina Ilis, față în față cu publicul | VIDEO

Academia Română, filiala Cluj-Napoca, lansează o serie de evenimente la care scriitorii se întâlnesc cu cercetători, profesori universitari și ...

 

#tvrcluj