loader
Foto

Târgul de miei de la Dezmir este deschis până în 19 aprilie

La Dezmir, în apropiere de Cluj-Napoca, ciobanii s-au adunat la târg pentru a-şi vinde mieii. Însă, deocamdată, clienţii se lasă aşteptaţi. Un kilogram de carne costă 25 de lei. Preţul se negociază şi nu prea, în funcţie de producător.

 

Sărbătorile de Paşti nu au acelaşi gust fără tradiţionala carne de miel pe masă. Ardelenii ştiu asta şi au bătut drumul până la târg pentru a-şi alege cel mai frumos miel ori cel mai potrivit buzunarelor fiecăruia.

Clujenii care cumpără mielul viu au posibilitatea să sacrifice animalul în condiţii sanitar-veterinare optime chiar la faţa locului.

Dialog client-cioban: “Dintr-un miel cade aproape jumătate. Nu mai scădeţi din preţ, nu mai negociaţi puţin?” “Nu, nu! 25 de lei rămâne kilogramul!”

Dar sunt şi vânzători care mai lasă din preţ. Depinde de cantitate, de cât e de mare mielul. Dar cu toţii ştiu la ce să fie atenţi atunci când îl cumpără. “Uite aici ce codiţă! Uite ce codiţă groasă! Puneţi mâna şi dumneavoastră, ce coadă grasă şi ţapănă are mielul ăsta”, îşi face reclamă un cioban.

La târgul din Dezmir există toate utilităţile necesare pentru sacrificarea mieilor în condiţiile igienico-sanitare impuse de lege. Sacrificarea se face sub stricta supraveghere a unui medic veterinar. Este foarte important de ştiut că mieii sacrificaţi aici sunt pentru consum propriu, familial, fiind interzisă comercializarea lor în altă parte.

La târg, bărbaţii sunt cei responsabili cu alegerea mielor şi cu plata lor. Acasă, îi aşteptă soţiile pentru a începe pregătirile pentru masa de Paşti.

19:00 Actual Regional (R)

(Transparențe) (Reluare)

20:00 Prim plan obiectiv (R)

- R prima parte (Reluare)
 
Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima zi a Târgul de Carte Gaudeamus de la Cluj-Napoca a fost dedicată îndrăgitului umorist Cornel Udrea.

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima etapă din 2024 este vineri și sâmbătă, Raliul Harghitei.

Scriitoarea Florina Ilis, față în față cu publicul | VIDEO

Academia Română, filiala Cluj-Napoca, lansează o serie de evenimente la care scriitorii se întâlnesc cu cercetători, profesori universitari și ...

 

#tvrcluj