loader
Foto

Galerie foto

TVR Cluj, partener media al evenimentelor din 1 decembrie, de la Bruxelles

TVR Cluj este partenerul media al evenimentelor organizate la Bruxelles, de 1 decembrie, de către fundaţia "Valenţe Umane", "Centrul Spiritual Cultural Român" şi " Platforma Europeană de Dezvoltare".

 

O echipă a canalului regional clujean al televiziunii publice va fi alături de românii care vor sărbători ziua naţională în capitala administrativă a Uniunii Europene. Prin intermediul jurnaliştilor clujeni va ajunge, astfel, şi în ţară, mesajul pe care românii şi-au propus să îl transmită întregii Europe de ziua lor naţională.

Evenimentele festive vor începe în data de 29 noiembrie cu un târg românesc de Crăciun, care se va întinde pe durata unei întregi săptămâni, şi cu o expoziţie foto despre Delta Dunării. În data de 1 decembrie, la Biserica Sfânta Parascheva, va fi organizată o ceremonie religioasă în cadrul căreia se va rosti o rugăciune specială pentru poporul român. Ziua va fi completată cu piesa “Păcală s-a născut român”, pusă în scenă de către Vadim Rusu și Silviu Man, dar şi cu o degustare de produse româneşti, grătar şi vin fiert la "Centrul Spiritual Cultural Român" din Bruxelles.

În data de 2 decembrie, tot la Bruxelles va avea loc un concert de gală susţinut de către Daniel Pop, solist al Operei Naţionale Române  şi de către pianistul Alexandru Burcă. Ziua va fi încheiată cu o recepţie la care se vor degusta produse tradiţionale româneşti.

La evenimente sunt așteptați să participe, printre alţii, Ștefan Tinca, ambasadorul României în Regatul Belgiei,  Mihnea Motoc, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, reprezentant permanent al României pe lângă Uniunea Europeană,  Cristian David, ministru delegat pentru românii de pretutindeni, membri ai Parlamentului European,  oficiali ai Comisiei Europene, dar şi reprezentanți ai societății civile, mediului de afaceri și academic din Belgia și România.

 

21:00 Jurnal Regional (R)

TVR Cluj - R (Reluare)

21:30 Actual regional p.1 (R)

- R (Reluare)
 
10 ani de studii indiene la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca | VIDEO

Este sărbătoare la Centrul Clujean pentru Studii Indiene, din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca. Se împlinesc 10 ani de activitate.

"Fără Prejudecăți", la TVR Cluj | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

V-am invitat să urmăriți o nouă ediție a emisiunii Fără Prejudecați, sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 10:00, la TVR Cluj.

“Față în Față”, cu Vasile Dîncu | VIDEO

“Față în Față”, cu Vasile Dîncu | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Vineri, 19 aprilie, la “Față în Față” Loredana Corchiș a discutat cu prof. univ. dr. Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, despre ...

 

#tvrcluj