loader
Foto

Violenţa de pe străzi trimite clujenii la cursuri de autoapărare

Mai nou, la Cluj, cursurile de autoapărare au început să fie la mare căutare, mai ales după ce numărul persoanelor agresate în plină stradă a crescut în ultima perioada.

 

Cursurile de autoapărare se adresează atât copiilor, cât şi adulţilor, care, pe lângă faptul că îşi îmbunătăţesc condiţia fizică, învaţă metode şi tehnici de autoapărare care le pot salva viaţa.

La sălile unde clujenii învaţă exerciţii de autoapărare vin de la copii în vârstă de 7 ani până la adulţi de peste 50 de ani. Instructorii spun că astfel de cursuri sunt destinate atât bărbaţilor, cât şi femeilor, indiferent de vârstă şi condiţie fizică.

Krav Maga este arta marţială israeliană de autoapărare şi poate fi practicată de oricine.

Laszlo Petho, instructor de Krav Maga, a declarat: “Sunt cursuri special concepute pentru a permite oamenilor să se descurce în situaţii limită de conflict real. Totodată, cursurile îi ajută foarte mult pe copii să se disciplineze, să câştige încredere în sine şi, bineînţeles, se dezvoltă bine fizic şi se simt mai bine, ulterior.”

Copiii învaţă tehnici de autoapărare care le permit să îşi controleze frica şi să devină mai încrezători în forţele proprii, ştiind că, la nevoie, pot să se apere eficient.

Potrivit cursanţilor, exerciţiile şi tehnicile de apărare ajută la întărirea încrederii în sine, iar echilibrul fizic şi psihic se atinge mai uşor. O mare parte din lecţiile învăţate sunt de evitare propriu-zisă a unui conflict şi mai mult de autocunoaştere, de control, de disciplinare şi de gestionare a situaţiilor de conflict.

În primele luni ale anului, potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie al judeţului Cluj, aproape 300 de persoane au fost agresate fizic pe domeniul public din Cluj-Napoca.

0:00 Observator transilvan (R)

- R (Reluare)

1:00 Prim plan obiectiv (R)

- R prima parte (Reluare)
 
Ziua Porților Deschise la Teatrul Național din Cluj-Napoca | VIDEO

De o călătorie fascinantă în lumea teatrului au avut parte sute de clujeni. A fost Ziua Porților Deschise la Teatrul Național Lucian Blaga din ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Schengen și nu prea | VIDEO

Schengen și nu prea | VIDEO

publicat: marţi, 26 martie 2024

La finalul acestei luni, România va intra în spațiul aerian Schengen. Adulții care vor călători cu copii vor trebui să treaca totuși pe la ...

 

#tvrcluj