loader
Foto

Galerie foto

Sărbătorile acestea le petreceţi cu noi!

TVR Cluj vă propune un program de sărbători în care muzica şi buna dispoziţie sunt pe prim plan: de la artişti de faimă internaţională şi până la tradiţii populare, documentare şi filme.

 

Al Di Meola, Stanley Jordan şi Teodora Enache, Bogdan Ota sau Costel Busuioc. Acestea sunt vedetele care vă vor delecta, cu muzica lor, de sărbători, pe TVR Cluj. Concertul susţinut în capitala Transilvaniei de către unul dintre cei mai influenţi chitarişti ai lumii, Al Di Meola, va putea fi urmărit în data de 25 decembrie, de la ora 13. De asemenea, artista soul-pop, Iyeoka va putea fi urmărită în concertul-eveniment de sub Feleac în 29 decembrie, de la ora 20.30.

Iubitorii de jazz se vor delecta cu spectacolul susţinut, toamna aceasta la Cluj, de către Stanley Jordan şi Teodora Enache, în 27 decembrie, de la ora 13.00 şi, în reluare de la ora 17.00. Bogdan Ota, artistul atât de apreciat de către clujeni, va putea fi vizionat cu unul din concertele sale de succes în 26 decembrie, de la ora 13.00 , respectiv ora 17.00. Nu în ultimul rând talentatul Costel Busuioc vă va încânta cu calităţile sale vocale în 28 decembrie, de la ora 20.00, într-o înregistrare a concertului său din 2011.

Din programul acestei perioade nu vor lipsi documentarele sau filmele. Astfel, din 24, până în 27 decembrie, zilnic, de la ora 19.30, veţi străbate Islanda pe bicicletă alături de realizatorul TVR Cluj, Ovidiu Pop. Cei mici vor avea parte, la rândul lor, de un serial de excepţie: “Fram, ursul polar”, difuzat zilnic, de la ora 15.00, din 26 şi până în 29 decembrie.

Aşa cum este firesc, tradiţiile vor avea un loc aparte pe micul ecran. O serie de 4 documentare etnografice realizate de TVR Cluj şi Centrul de cultură “Augustin Bena” vor fi difuzate începând de marţi, de la ora 20.00. Subiectul acestora este nunta tradiţională, filmată în mai multe sate din Transilvania: Rupea, Săliştea, Alamor şi Biia.

Iubitorii de cultură vor fi, de asemenea, răsplătiţi de către TVR Cluj. Astfel, va putea fi urmărită o rarissimă apariţie în public a lui Rafail Noica, fiu al filosofului Constantin Noica şi respectat sihastru de la schitul Lăzești din Munții Apuseni. Conferinţa acestuia, susţinută anul acesta, la Cluj-Napoca, va fi difuzată în 24 şi 25 decembrie, de la ora 14.00. În 26 şi 27 decembrie, tot de la ora 14.00, va fi transmisă înregistrarea unei alte conferinţe, susţinută de personalităţi precum Solomon Marcus, Dumitru Prunariu, Ioan Aurel Pop sau Florin Diacu.

Din programul TVR Cluj nu vor lipsi colindele. Telespectatorii vor putea urmări concerte de excepţie din valoroasa arhivă a televiziunii publice, dar şi spectacole recente susţinute cu casa închisă la Cluj-Napoca: un concert al lui Ioan Bocşa, colinde difuzate de-a lungul timpului în emisiunea “Cântece de acasă”, un concert ecumenic de colinde, dar şi recenta “Sară de colinde a maramureşenilor”.

 

7:00 Telejurnal matinal

- simultan TVR 1

8:50 Carte de citire

 
Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

„Cântec și poveste”, o ediție de colecție dedicată „Reginei cântecului popular maramureșean”

Vineri, 12 aprilie, de la ora 15:00, la TVR 3, v-am invitat să urmăriți o ediție specială a emisiunii „Cântec și Poveste”.  Am deschis ...

8 aprilie - Ziua Internațională a Romilor | VIDEO

8 aprilie - Ziua Internațională a Romilor | VIDEO

publicat: marţi, 09 aprilie 2024

O expoziție care sintetizează parcursul istoric al romilor pe teritoriu românesc a fost deschisă la Cluj-Napoca de Ziua Internațională a Romilor.

 

#tvrcluj