Telejurnal regional
Telejurnal regional
Principala emisiune informativă de la TVR Cluj reuneşte ştiri şi reportaje din judeţele Cluj, Maramureş, Satu Mare, Bihor, Sălaj, Bistriţa, Alba şi Sibiu.

Coordonat de către redacţia de ştiri de la Cluj, “Telejurnalul Regional” reuneşte munca unei echipe de corespondenţi cu experienţă.

Ştirile şi reportajele produse la Cluj se regăsesc şi în jurnalele principalelor canale ale TVR.

Este tradus în limbaj mimico-gestual.

Cele mai importante ştiri locale într-un jurnal naţional. Din Oltenia în Transilvania, din Banat în Moldova, dăm românilor ce este al românilor: ştirile lor despre viaţa lor.

Producători: Nicoleta Moldovan, Andrei Biro

Transmisiune directă

 

Arhiva articole
Oferă zâmbete, nu emoticoane - campania care îţi ia telefonul de la ureche
vineri, 16 mai 2014
Trei studente din Cluj au lansat o campanie împotriva utilizării telefonului mobil în cafenele de către tineri. Despre acest subiect şi alte ştiri importante, la „Jurnal Regional”, 16 mai, ora 18:20, la TVR Cluj.
IT-işti contra hackeri
joi, 15 mai 2014
Există IT-işti IT-işti şi IT-işti hackeri şi, se pare, nu prea există înţelegere între ei. Despre acest subiect şi alte ştiri importante, la „Jurnal Regional”, 15 mai, ora 18:20, la TVR Cluj.
Caz de pedofilie, la Cluj
marţi, 13 mai 2014
Un clujean a fost arestat pentru 30 de zile sub acuzaţia de pedofilie. Despre acest subiect şi alte ştiri importante, la „Jurnal Regional”, 13 mai, ora 18:20, la TVR Cluj.
Controversa pe tema folosirii Interferonului în cazul hepatitei C continuă
luni, 12 mai 2014
Conform opiniei medicale a unor specialişti, tratamentul cu Interferon are o eficienţă scăzută, o durată lungă de tratament şi multe efecte adverse. Despre acest subiect şi alte ştiri importante, la „Jurnal Regional”, 12 mai, ora 18:20, la TVR Cluj.
Zeci de locuitori din Borşa, Maramureş, au protestat la Strasbourg
joi, 08 mai 2014
Retrocedările de păduri rămân o problemă, încă, nerezolvată. Zeci de maramureşeni au ajuns la Strasbourg şi au cerut să li se facă dreptate. Despre acest subiect şi alte ştiri importante, la „Jurnal Regional”, 8 mai, ora 18:20, la TVR Cluj.
Presa din Republica Moldova a alocat spaţii largi caravanei TVR Cluj
miercuri, 07 mai 2014
Caravana „Moldova spre Europa”, o producţie TVR Cluj, a trecut Prutul. Despre acest subiect şi alte ştiri importante, la „Jurnal Regional”, 7 mai, ora 18:20, la TVR Cluj.
Apar ciupercile, apar şi primele cazuri de intoxicaţii
marţi, 06 mai 2014
Odată cu venirea primăverii, în păduri apar primele ciuperci. Ca în fiecare an, odată cu apariţia lor se semnalează şi primele cazuri de intoxicaţii. Despre acest subiect şi alte ştiri importante, la „Jurnal Regional”, 6 mai, ora 18:20, la TVR Cluj.
Controale la Cluj în urma scandalului de la Spitalul de Arși din București
luni, 05 mai 2014
Efectele scandalului declanşat la Spitalul de Arși din București ajung şi la Cluj, unde va avea loc o serie de controale. Despre acest subiect şi alte ştiri importante, la „Jurnal Regional”, 5 mai, ora 18:20, la TVR Cluj.
Cutremur la CFR 1907 Cluj. Juniorii ar putea lua locul titularilor de drept
miercuri, 30 aprilie 2014
Jucătorii echipei de fotbal CFR 1907 Cluj nu şi-au mai primit banii de la începutul acestui an. Azi, ei au refuzat să se antreneze. Despre acest subiect şi alte ştiri importante, la „Jurnal Regional”, 30 aprilie, ora 18:20, la TVR Cluj.
Două premii UNITER pentru teatrul clujean
marţi, 29 aprilie 2014
Clujul şi-a adjudecat două premii la Gala UNITER care a avut loc la Târgu-Mureş, pentru cel mai bun spectacol şi cel mai bun actor. Despre acest subiect şi alte ştiri importante, la „Jurnal Regional”, 29 aprilie, ora 18:20, la TVR Cluj.
Incendiu devastator pe strada Clinicilor din Cluj-Napoca
luni, 28 aprilie 2014
Un restaurant din Cluj-Napoca a ars precum o cutie de chibrituri. O persoană a fost rănită, iar clădirea restaurantului a fost complet distrusă. Despre acest subiect şi alte ştiri importante, la „Jurnal Regional”, 28 aprilie, ora 18:20, la TVR Cluj.
Emisiunile electorale de la TVR Cluj, interpretate în limbaj mimico-gestual
vineri, 25 aprilie 2014
TVR Cluj vine în întâmpinarea comunităţii persoanelor cu deficienţe de auz: emisiunile electorale vor fi interpretate în limbaj mimico-gestual. Despre acest subiect şi alte ştiri importante, la „Jurnal Regional”, 25 aprilie, ora 18:20, la TVR Cluj.
A început sezonul grevelor. Poştaşii clujeni protestează şi ei
joi, 24 aprilie 2014
După greva de două ore din sectorul feroviar, este rândul angajaţilor Poştei Române să iasă în stradă şi să protesteze. Despre acest subiect şi alte ştiri importante, la „Jurnal Regional”, 24 aprilie, ora 18:20, la TVR Cluj.
Parte din cultura şi istoria Transilvaniei zac în mizerie
marţi, 22 aprilie 2014
Sute de mii de obiecte reprezentative pentru cultura şi istoria Transilvaniei zac în condiţii improprii în beciul Muzeului de Istorie din Cluj. Despre acest subiect şi alte ştiri importante, la „Jurnal Regional”, 22 aprilie, ora 18:20, la TVR Cluj.
La Cluj-Napoca, hoţii şi-au făcut rezerve de Paşti
vineri, 18 aprilie 2014
În plină Săptămână a Patimilor, hoţii au dat iama în complexul comercial Mărăşti din Cluj-Napoca. Despre acest subiect şi alte ştiri importante, la „Jurnal Regional”, 18 aprilie, ora 18:20, la TVR Cluj.
Victor Ponta a fost “viperă dacă” şi a zburat cu un F-16
joi, 17 aprilie 2014
Premierul Victor Ponta a fost prezent la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii, la ultima zi a exerciţiului româno-american “Dacian Viper 2014”. Despre acest subiect şi alte ştiri importante, la „Jurnal Regional”, 17 aprilie, ora 18:20, la TVR Cluj.
Unde găsim şi cât costă mielul de Paşti
miercuri, 16 aprilie 2014
Au apărut, în sfârşit, mieii de la fermierii particulari, în pieţe special amenajate. Unde îi găsim şi cât costă aflăm la „Jurnal Regional”, 16 aprilie, ora 18:20, la TVR Cluj.
Vin Paştile. Unde sunt mieii?
luni, 14 aprilie 2014
Sfintele Sărbători de Paşti se apropie cu paşi repezi. Însă, oferta producătorilor particulari de carne de miel nu acoperă, momentan, cererea. Despre acest subiect şi alte ştiri importante, la „Jurnal Regional”, 14 aprilie, ora 18:20, la TVR Cluj.
La Cluj se va juca fotbal cu adevărat special
vineri, 11 aprilie 2014
Elevii cu dizabilităţi de la mai multe şcoli speciale din ţară vor participa la Turneul Naţional de Fotbal Unificat. Despre acest subiect şi alte ştiri importante, la „Jurnal Regional”, 11 aprilie, ora 18:20, la TVR Cluj.
Exerciţii militare româno-americane, la Câmpia Turzii
joi, 10 aprilie 2014
La Baza Aeriană din Câmpia Turzii are loc exerciţiul militar româno-american „Dacian Viper 2014”. Despre acest subiect şi alte ştiri importante, la „Jurnal Regional”, 10 aprilie, ora 18:20, la TVR Cluj.
Prima televiziune pentru romi din România intră online
marţi, 08 aprilie 2014
Cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor, se inaugurează prima televiziune online pentru romi din România. Despre acest subiect şi alte ştiri importante, la „Jurnal Regional”, 8 aprilie, ora 18:20, la TVR Cluj.
Studenţii intră în Parlamentul European
luni, 07 aprilie 2014
La Cluj-Napoca are loc a şasea sesiune de simulare a Parlamentului European a Societăţii Studenţilor Europenişti. Despre acest subiect şi alte ştiri importante, la „Jurnal Regional”, 7 aprilie, ora 18:20, la TVR Cluj.
Românul s-a născut inventator. Cu ce înlocuieşte el motorina?
vineri, 04 aprilie 2014
Când dau de greu, românii dovedesc o inventivitate ieşită din comun. Acum, că s-au scumpit carburanţii, vom afla ce soluţii au descoperit. Despre acest subiect şi alte ştiri importante, la “Jurnal Regional”, 4 aprilie, ora 18:20, la TVR Cluj.
Primăria Cluj-Napoca premiază clujenii care fac curat în jurul blocurilor
joi, 03 aprilie 2014
Clujenii care fac curăţenie în jurul blocului în care locuiesc vor primi premii în bani de la Primăria Cluj-Napoca. Despre această campanie şi alte ştiri importante, la “Jurnal Regional”, 3 aprilie, ora 18:20, la TVR Cluj.
Despre proiecte inedite şi premiere naţionale, la „Jurnal Regional”
miercuri, 02 aprilie 2014
Serviciul Robobraille se lansează, astăzi, la Cluj-Napoca, la Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere. Despre acest subiect, dar şi alte ştiri importante, la „Jurnal Regional”, 2 aprilie, ora 18:20, la TVR Cluj.
Birocraţia românească alungă investitorii străini
marţi, 01 aprilie 2014
Ideile tinerilor afacerişti români sunt apreciate de investitorii străini, însă aceştia sunt nemulţumiţi de legislaţia din România. Investitorii fug de birocraţia românească şi îi roagă pe antreprenorii români să îşi facă actele în afara României.
O pădure mai ciudată decât Pădurea Baciu
luni, 31 martie 2014
Despre o pădure a cărei ciudăţenie depăşeşte fenomenele paranormale care au loc în Pădurea Baciu vom afla la „Jurnalul Regional”, 31 martie, ora 18:20, la TVR Cluj.
“Sus, în deal, e-o casă”... Nu, e pe azilul de bătrâni
vineri, 28 martie 2014
Despre o mostră de sfidare a oricăror reguli urbanistice, de bun gust şi de bun simţ -o casă cocoţată pe acoperişul unui azil de bătrâni din Cluj-Napoca-, dar şi cele mai importante ştiri ale zilei, la “Jurnal Regional”, 28 martie, ora 18:20.
96 de ani de la unirea Basarabiei cu România, prilej de festival
joi, 27 martie 2014
Basarabenii din Cluj sărbătoresc 96 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Grupul de Inițiativă Basarabeană, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca și Consiliul Local, dau startul celei de a XI‐a ediții a Festivalului Basarabia.
Regaliştii urează “La mulţi ani!” Principesei Margareta
miercuri, 26 martie 2014
Casa Regală e în sărbătoare. Alteţa Sa Principesa Margareta împlineşte, astăzi, 65 de ani. Despre acest subiect, dar şi cele mai proaspete şi interesante ştiri din oraş, la “Jurnal Regional”, 26 martie, ora 18:20, la TVR Cluj.
Zi neagră pe şoselele Clujului chiar de Ziua Poliţiei Române
marţi, 25 martie 2014
Două accidente grave soldate cu patru victime au avut loc pe şoselele din judeţul Cluj chiar de Ziua Poliţiei Române. Acestea sunt principalele subiecte ale “Jurnalului Regional”, 25 martie, ora 18:20, la TVR Cluj.
Româno-maghiarii merg la vot pentru parlamentarele din Ungaria
luni, 24 martie 2014
Despre alegerile parlamentare din 6 aprilie, din Ungaria, şi cum pot vota la acestea cei cu dublă cetăţenie româno-maghiară este principalul subiect al “Jurnalului Regional", 24 martie, ora 18:20, la TVR Cluj.
Recursul în Dosarul “Fany” se judecă la Curtea de Apel Cluj
vineri, 21 martie 2014
Dosarul “Fany” îşi continuă “cursa” pe traseul Justiţiei. El a ajuns în “staţia” Curţii de Apel Cluj. Despre aceasta, dar şi alte ştiri interesante aflaţi la “Jurnalul regional”, 21 martie, ora 18:20, la TVR Cluj.
Politicieni şi cercetători îşi dau întâlnire la Cluj-Napoca
joi, 20 martie 2014
Densitate mare de politicieni, la Cluj-Napoca, la deschiderea Salonului de Inventică “Pro Invent”. Despre eveniment, dar şi alte ştiri interesante aflaţi la “Jurnalul regional”, 20 martie, ora 18:20, la TVR Cluj.
Cu maşina mai aproape de Dumnezeu şi cele sfinte
miercuri, 19 martie 2014
Locurile de parcare în Cluj-Napoca au fost, întotdeauna, o mare problemă. Aflaţi la “Jurnalul regional”, 19 martie, ora 18:20, la TVR Cluj, care sunt soluţiile la care s-au gândit consilierii locali pentru a o rezolva.
Legislaţia românească face victime
marţi, 18 martie 2014
Un bărbat care suferă de nu mai puţin de 55 de boli şi-a pierdut dreptul la un asistent personal. Acesta este principalul subiect al “Jurnalului regional”, 18 martie, ora 18:20, la TVR Cluj.
Elevii clujeni, în top la simularea examenului de bacalaureat
luni, 17 martie 2014
Când e vorba de carte şi şcoală, Clujul stă bine. La probele de matematică şi geografie de la simularea examenului de bacalaureat, elevii clujeni se află, din nou, în top.
Caracatiţa din “Dosarul cărnii alterate” îşi întinde tentaculele la Cluj
vineri, 14 martie 2014
Patronul firmei de procesare a cărnii "Michelangelo", din Cluj, a fost reţinut de DIICOT în “Dosarul cărnii alterate”. Acesta este principalul subiect al “Jurnalului Regional”, 14 martie, de la ora 17:00, la TVR Cluj.
“Jurnal Regional”, 13 martie, ora 18:20
joi, 13 martie 2014
Petiţie pentru autonomia Transilvaniei, un membru al formaţiei The Kelly Family vine în vizită la adăpostul de câini din Dej şi primarul Emil Boc ameninţă cu amenzi pentru stâlpii nevopsiţi amplasaţi pe domeniul public, acestea sunt doar câteva dintre subiectele jurnalului.
“Jurnal Regional”, 12 martie, ora 18:20
miercuri, 12 martie 2014
Cât de bănoasă este meseria de mediator, donaţie din partea Asociaţiei Femeilor de Afaceri Cluj şi despre posibilele conflicte pe care le-ar putea genera două marşuri autorizate de Primăria Cluj-Napoca sunt doar câteva dintre subiectele jurnalului.
“Jurnal Regional”, 11 martie, 18:20
marţi, 11 martie 2014
Ce părere au profesorii despre Codul Etic al cadrelor didactice şi amănunte interesante despre experienţa inedită trăită de şapte ardeleni la Raliul Budapesta-Bamako, acestea sunt doar câteva dintre subiectele jurnalului.
“Jurnalul Regional”, 10 martie, ora 18:20
luni, 10 martie 2014
Semnarea Certificatului de Urbanism pentru Autostrada Transilvania, secţiunea 2A Ogra-Câmpia Turzii, o locomotivă complet restaurată devenită WC public, un maraton de programare de 24 de ore, acestea sunt câteva dintre subiectele jurnalului.
“Jurnalul Regional”, 7 martie, ora 18:20
vineri, 07 martie 2014
Despre un târg de vacanţe, despre clujeanul Ion Șova, laureat la Manhattan International Film Festival, dar şi despre alte subiecte ale zilei puteţi afla în jurnalul de la ora 18:20.
“Jurnalul Regional”, 6 martie, ora 18:20
joi, 06 martie 2014
Salarii mărite cu câte 1 leu, protest al medicilor rezidenţi în faţa Prefecturii Cluj şi bilanţul rezultatelor la simularea de Bacalaureat sunt câteva dintre subiectele jurnalului de azi.
„Jurnal Regional”, 5 martie, ora 18:20
miercuri, 05 martie 2014
Judecători puţini şi muncă multă, trei documentare care deconspiră realităţi româneşti puţin cunoscute din perioada comunistă şi terapia cu… iepuraşi sunt câteva dintre subiectele „Jurnalului Regional”.
Subiectele
luni, 03 martie 2014
Premieră în justiţia din România, ultima tranşă de ajutoare de la UE, Clujul este oraş de cinci stele cu străzi încă neasfaltate sunt câteva din titlurile "Jurnalului Regional".
Subiectele Jurnalului Regional, 28 februarie, ora 18.20
vineri, 28 februarie 2014
Despre cea mai mare colecţie de mărţişoare din România, despre poetul sibian Radu Vancu şi cărțile sale, despre Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, gazda ambasadorilor onorifici ai ţării noastre, iată doar câteva subiecte ale Jurnalului Regional.
Subiectele Jurnalului Regional, 26 februarie, ora 18.20
miercuri, 26 februarie 2014
În timp ce mitropoliţii din Ardeal fac prima slujbă în noul campus teologic din Cluj-Napoca, la Curtea de Apel se judecă recursul romilor evacuaţi pentru construirea acestui campus.
Subiectele Jurnalului Regional, 25 februarie, ora 18,00
marţi, 25 februarie 2014
Consiliul Judeţean Cluj va aloca 340.000 de euro pentru a remedia un proiect greşit al Ministerului Mediului. Câini, dihori şi alte animale vin la Cluj de Ziua Interacţiunii Om-Animal.
Subiectele Jurnalului Regional, 24 februarie, ora 18.00
luni, 24 februarie 2014
Limba română este interzisă în Ucraina, nemulţumiri în UDMR, donaţie de 80.000 lei Clinicii Medicala II, „parfumul iubirii”, o reţetă de sute de ani sunt câteva din titlurile jurnalului de azi.  
Subiectele Jurnalului Regional, 20 februarie, ora 18.00
joi, 20 februarie 2014
Elevii clujeni vor putea studia la şcoli de elită din Germania, la ExpoTransilvania- idei de afaceri în turism şi industrie, laboratorul de somnologie din Cluj oferă aparate antisforăit sunt câteva din subiectele jurnalului.  
Subiectele Jurnalului Regional, 19 februarie, ora 18.00
miercuri, 19 februarie 2014
Medicul Sorin Ianceu ar putea fi operat din nou la Cluj, propus pe lista patrimoniului UNESCO, Cimitirul Central zace în paragină, un tânăr a fost lovit pe trecerea de pietoni de o maşina a Consulatului maghiar sunt câteva din subiectele Jurnalului Regional.
Subiectele Jurnalului Regional de vineri, 14 februarie, ora 18.00
vineri, 14 februarie 2014
Mesaje „de dragoste“ pentru Guvernul Ponta, jaf la o benzinărie din Borşa şi proiectul „O şansă la ocupare pentru femeile şi tinerii din mediul rural“ sunt doar câteva dintre subiectele cu care vă aşteptăm la ora 18.00, la Jurnalul Regional.
Subiectele Jurnalului Regional de joi, 13 februarie 2014, ora 18.00
joi, 13 februarie 2014
Cancerul ar putea fi tratat cu nanoparticule de aur; podurile din Cluj intră în reparaţii capitale; valoarea mare a poliţelor de asigurare blochează expoziţiile muzeale. Acestea  sunt doar câteva dintre subiectele cu care va aşteptăm la Jurnalul Regional de la ora 18.00.
Subiectele Jurnalului Regional de miercuri, 12 februarie 2014, ora 18.00
miercuri, 12 februarie 2014
Clinicile de Ginecologie din Cluj pierd 90 de paturi;  clujenii au iniţiat pe Facebook o campanie pentru salvarea Cetăţuii şi prima grădină de legume pentru cultivarea seminţelor tradiţionale din România se află la Cluj. Acestea  sunt doar câteva dintre subiectele Jurnalului Regional de la ora 18.00.
Caravana Ştirile tale sunt la TVR din Transilvania la final
luni, 13 ianuarie 2014
Caravana Ştirile tale sunt la TVR, din Transilvania a ajuns la final. Jurnaliştii  TVR Cluj  Mihaela Creţu şi Andrei Biro s-au bucurat de o săptâmână plină, în care  au străbătut la pas cele mai frumoase şi inedite locuri din Ardeal.
Cei mai tari voluntari sunt la ...TVR Cluj
vineri, 06 decembrie 2013
Rodica Bogdan, responsabila de coordonarea activităților de interpretariat în limbaj mimico-gestual al jurnalului regional de weekend şi al emisiunii “Transilvania la zi” de la TVR Cluj este în finala “Galei Naţionale a Voluntarilor”.
 • 05:00
  Transilvania culturală
  - R
 • 06:00
  Retrospectiva ştirilor săptămânii
  - R
 • 06:30
  Natura şi aventura
  - R
 • 07:00
  Cap de afiş
  - R
 • 08:00
  Actual Regional
  (Tableta de sănătate) - R
 • 09:00
  Jurnal militar
  - R
 • 09:15
  Regi şi pioni
  - R
 • 09:30
  Legal 100%
  - R
 • 10:00
  Actual Regional
  (Un stil de viaţă sănătos) - R
 • 11:00
  Poveștile lu’ Pilu
  - R
 • 11:30
  Satul meu
 • 12:30
  Spirit şi credinţă
  - R
 • 13:30
  Vine Cluju’ pe la noi!
  - direct
 • 15:00
  Transilvania culturală
  - R
 • 16:00
  Forum economic
  - R
 • 17:00
  România în bucate
 • 17:30
  Caravana TVR 3
 • 19:00
  Cântec şi poveste
  - R
 • 20:00
  Natura şi aventura
 • 20:30
  Călătorii interioare
 • 21:00
  Garantat 100%
 • 22:00
  Program Ucraina
  - preluare TV Ucraina
 • 23:50
  Carte de citire
 • 00:00
  Satul meu
  - R
 • 01:00
  Garantat 100%
  - R
 • 02:00
  Cap de afiş
  - R
 • 03:00
  România în bucate
  - R
 • 03:30
  Natura şi aventura
  - R
 • 04:00
  Cântec şi poveste
  - R
 • 05:00
  Transilvania culturală
  - R