loader
Foto

Alexandru Pugna

Realizatorul emisiunii ”Cântec și poveste” de la TVR Cluj pentru TVR 3. În anul 2007 primește Premiul special al juriului pentru cel mai bun film etnografic.

 

Culegător și interpret consacrat al cântecului popular tradițional, Alexandru Pugna s-a simțit atras încă din anii copilăriei de valorile spirituale zămislite în vatra satului românesc de altădată. Dragostea și respectul deosebit pentru folclor, l-au determinat să promoveze această zestre de spirit românesc și din ipostaza de realizator al unor apreciate emisiuni folclorice. La început la un post de radio, iar mai târziu la primul post local de televiziune din Bistrița. În anul 2007 primește Premiul special al juriului pentru cel mai bun film etnografic din festival, cu filmul ”Biserica de lemn din Budurleni”, la Festivalul Internațional de film "Eco-ethno-folk", în competiție cu filme din peste treizeci de țări ale lumii.

Acum, este realizatorul emisiunii ”Cântec și poveste”, emisiune prin care aduce în fața telespectatorilor interpreți consacrați ai cântecului popular românesc din Ardeal, tineri valoroși ce bat la porțile afirmării artistice, evenimente folclorice de anvergură și nu de puține ori, redeschide ”filmoteca de aur” a folclorului românesc, reamintindu-ne de marii interpreți plecați pe drumul veșniciei, cei ce sunt adevărate modele de urmat pentru generația tânără.

Prin toate aceste emisiuni, Alexandru Pugna, demonstrează că încă avem public pentru folclor. Nu trebuie să avem temeri. Mulți oameni așteaptă cu bucurie și cu dragoste întâlnirea cu emisiunile în care sunt prezenți interpreții și cântecele adevărate ale neamului nostru. Cântecul și portul tradițional sunt în continuare o componentă importantă a vieții lor spirituale. Ele fac parte din patrimonial intangibil de spiritualitate al neamului nostru românesc, ce ne dă identitate ca Neam. Iar asta o demonstrează audiența mare de care se bucură aceste emisiuni și părerile sincere, așezate în comentariile de pe rețelele publice de comunicare de beneficiarii acestor emisiuni.

15:00 Prim plan obiectiv

- direct prima parte

16:00 Observator transilvan

- direct

ARTICOLE ASOCIATE

Popas folcloric maramureșan la

Popas folcloric maramureșan la "Cântec și Poveste"

publicat: duminică, 25 februarie 2024

Sâmbătă, 24 februarie 2024, la TVR Cluj, începând cu ora 19:00, v-am invitat pe meleaguri maramureșene, unde am ...

Florian Roșan la „Cântec și poveste

Florian Roșan la „Cântec și poveste"

publicat: vineri, 24 noiembrie 2023

Vineri, 24 noiembrie, de la ora 15:00, la TVR 3, am ajuns în două zone folclorice deosebite, însoțiți de cântecele ...

Valeria Arnăutu, la

Valeria Arnăutu, la "Cântec și poveste"

publicat: vineri, 09 iunie 2023

Sâmbătă, 10 iunie 2023, de la ora 19.00, la TVR Cluj, v-am invitat să urmăriți o nouă ediție a emisiunii "Cântec și ...

 

#tvrcluj