loader
Foto

Orban Katalin

Jurnalist TV - Compartiment Minorități TVR Cluj.

 

"Televiziunea este a doua dragoste – am intrat în lumea televiziunii după ce am terminat secția de jurnalism al UBB la Cluj, și după ce deja am acumulat niște experiență profesională în presă scrisă, online și radio. Consider că trebuie să ai experiență în toate aceste domenii ca să vezi mai bine cadrul de ansamblu al lumii prin obiectivul camerei de luat vederi.

Televiziunea pentru mine înseamnă TVR. Deși am experiență și în domeniul audiovizualului internațional, fiind mulți ani la rând corespondent al televiziunii de stat din Ungaria, Duna Tv, consider că TVR-ul m-a format ca jurnalist tv.

De-a lungul anilor am fost colaborator, reporter, redactor și prezentator de știri, realizator și moderator al unor emisiuni complexe, am făcut corespondență de la sediul ONU din New York, am participat la toate mega-proiectele internaționale al studioului Cluj, la unele fiind chiar producător.

După ce am acumulat o vastă experiență practică în domeniul televiziunii, am trecut și pe linia de teorie. Am devenit doctor în științele comunicării, tema tezei mele fiind: Rolul studiourilor teritoriale ale Televiziunii Române - studiu de caz TVR Cluj. Predau la două facultăți al UBB: Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, departamentul Jurnalism, respectiv Facultatea de Teatru și Film, departamentul de Cinematografie, Foto, Media. Arii de predare și de cercetare: istoria audiovizualului regional, în cea mai mare parte istoria televiziunii regionale, genuri de televiziune, știința comunicării non-verbale în profesia de cineast, respectiv pe micul ecran.

Ca și vis pentru viitorul profesional mi-am propus îndrumarea tinerelor talente în domeniul televiziunii, considerând că sunt esențiale cunoștințele de bază ale profesiei noastre în formarea generației viitoare de oameni de televiziune", spune Orban Katalin.

 

12:00 Satul meu (R)

- R (Reluare)

13:00 Legal 100%

 

#tvrcluj