loader
Foto

„Cântec și Poveste” din ținutul someșan | VIDEO

TVR Cluj invită telespectorii la o ediție specială „Cântec și Poveste” pe Valea Someșului, în localitatea Beclean, unde ne va fi prezentat parcursul artistic al interpretei Cristina Retegan. Sâmbătă și duminică, 19-20 octombrie, de la ora 19:00.

 

Alexandru Pugna
Cântec şi poveste

(w882) cantec siÎncă din copilărie, Cristina a fost atrasă de cântecul popular, fiind o prezență constantă la serbările școlare, unde glasul său melodios era apreciat de toți cei care o ascultau.
.

.
Evoluția sa artistică a fost consolidată prin activitatea sa ca solistă a Ansamblului "Someșul" din Beclean, sub îndrumarea renumitului dirijor și muzician George Harosa. Prin numeroasele spectacole susținute, Cristina și-a îmbogățit repertoriul și stilul interpretativ, reușind să capteze atenția publicului din întreaga țară.
.

(w882) cantec siUn moment definitoriu în cariera sa a fost participarea la concursul televizat „Moștenitorii – Tezaur Folcloric”, realizat de celebra Marioara Murărescu. Această competiție a reprezentat un punct de cotitură, marcând începutul unei cariere de succes, după care Cristina a fost angajată la ansamblul „Dor românesc”, unde, timp de peste 15 ani, a devenit solistă profesionistă alături de nume celebre ale folclorului transilvănean.

(w882) cantec siEmisiunea, realizată de echipa TVR Cluj, promite să îmbine povestea vieții lui Cristina Retegan cu frumoase cântece din repertoriul său, oferind spectatorilor o experiență emoționantă și spirituală. Sub coordonarea realizatorului Alexandru Pugna și a producătorului Radu Anghel, această ediție specială va atrage atenția asupra valorilor culturale românești și va celebra talentul unei artiste care a consacrat o viață întreagă muzicii populare.

(w882) cantec siAstfel, „Cântec și Poveste” din ținutul someșan se anunță a fi un moment deosebit, atât pentru iubitorii muzicii populare, cât și pentru cei care doresc să descopere povestea passionată a unei tradiții vii.

15:00 Forum economic

16:00 Observator transilvan

 

"Linii de dialog": Mitologiile muzicii clasice | VIDEO

publicat: luni, 21 octombrie 2024

TVR Cluj vă propune o ediție „Linii de dialog” despre profunzimile mitologiilor muzicii clasice.

Monitorizarea tăierilor ilegale de arbori în Maramureș | VIDEO

Recent, o echipă a TVR Cluj a însoțit autoritățile statului în pădurile Maramureșului, având ca obiectiv observarea acțiunilor întreprinse în ...

„Cântec și Poveste” din ținutul someșan | VIDEO

„Cântec și Poveste” din ținutul someșan | VIDEO

publicat: sâmbătă, 19 octombrie 2024

TVR Cluj invită telespectorii la o ediție specială „Cântec și Poveste” pe Valea Someșului, în localitatea Beclean, unde ne va fi prezentat ...

 

#tvrcluj