loader
Foto

96 de ani de la unirea Basarabiei cu România, prilej de festival

Basarabenii din Cluj sărbătoresc 96 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Grupul de Inițiativă Basarabeană, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca și Consiliul Local, dau startul celei de a XI‐a ediții a Festivalului Basarabia.

 

Telejurnal regional

Urmăriţi cele mai importante ştiri ale zilei la „Jurnal Regional”, 27 martie, ora 18:20, la TVR Cluj.

Se împlinesc 96 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Cu această ocazie, Grupul de Inițiativă Basarabeană, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca și Consiliul Local, dau startul celei de a XI‐a ediții a Festivalului Basarabia.

Fântâna arteziană din Piaţa Unirii din Cluj-Napoca a fost construită cu materiale de proastă calitate, spun experţii. După ce a fost „cârpită” în fiecare an, anul acesta va trebui refăcută în totalitate. Costurile se ridică la câteva sute de mii de lei. Proiectul a fost avizat de fostul primar, Sorin Apostu.

A treia ediţie a Conferinţei Regionale a Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice - HepatoPac, are loc la Institutul Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie „Prof. dr. Octavian Fodor” din Cluj-Napoca. Invitaţi de la institutul american Houston NPA prezintă ultimele noutăţi în domeniu.

Cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului, Teatrul Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca organizează „Ziua porților deschise”, eveniment aflat la a șasea ediție. Fiecare an aduce ceva nou. Anul acesta, alături de oamenii de teatru din Cluj, vor fi prezenţi reprezentanţi ai British Council, ai Centrului Cultural German și ai Institutului Francez.

Despre toate acestea, dar şi despre alte subiecte ale zilei puteţi afla în jurnalul de la ora 18:20.

9:00 Cultart (R)

- R (Reluare)

9:50 Carte de citire (R)

- R (Reluare)
 
Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima zi a Târgul de Carte Gaudeamus de la Cluj-Napoca a fost dedicată îndrăgitului umorist Cornel Udrea.

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima etapă din 2024 este vineri și sâmbătă, Raliul Harghitei.

Scriitoarea Florina Ilis, față în față cu publicul | VIDEO

Academia Română, filiala Cluj-Napoca, lansează o serie de evenimente la care scriitorii se întâlnesc cu cercetători, profesori universitari și ...

 

#tvrcluj