loader
Foto

Admitere timpurie la UBB Cluj-Napoca

Peste o mie de elevi clujeni din clasele terminale de liceu au vrut să scape, încă de pe acum, de emoţiile examenului de admitere în învăţământul universitar care va avea loc la vară.

 

Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat un concurs de admitere pentru cei mai valoroşi elevi clujeni din clasele terminale de liceu.

În funcţie de rezultatele obţinute, elevii îşi pot asigura, încă de pe acum, un loc în cadrul facultăţii, iar primii şase care obţin media de concurs 9,00 vor fi admişi fără să mai dea examen.

Concursul de admitere s-a adresat elevilor de liceu din clasele a XI-a şi a XII-a. Anul acesta, gradul de dificultate al subiectelor a fost mediu.

Concursul a constat din două probe, cea de matematică şi cea de informatică. Dacă obţin un rezultat bun, elevii sunt admişi direct la facultate.

Adrian Petruşel, decanul Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul UBB Cluj-Napoca, a declarat: „Elevii care au participat la acest concurs de admitere pot să-şi folosească media pe care o obţin la acest concurs ca şi medie de admitere. De asemenea, am oferit şi o altă facilitate. Primii şase elevi de clasa a XII-a care obţin medii peste 9,00 vor primi din partea noastră, a organizatorilor concursului de admitere, media 10. Practic, aceştia vor fi admişi.”

Din cei peste 1.000 de participanţi, peste 300 s-au înscris la proba de matematică şi aproape 700 la examenul de informatică. Rezultatele vor fi afişate în data de 1 aprilie, iar elevii care nu au obţinut o notă bună la concursul de admitere, pot cere înlocuirea acesteia cu media de la Bacalaureat.

14:00 Telejurnal

14:50 Carte de citire (R)

- R (Reluare)
 
Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima zi a Târgul de Carte Gaudeamus de la Cluj-Napoca a fost dedicată îndrăgitului umorist Cornel Udrea.

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima etapă din 2024 este vineri și sâmbătă, Raliul Harghitei.

Scriitoarea Florina Ilis, față în față cu publicul | VIDEO

Academia Română, filiala Cluj-Napoca, lansează o serie de evenimente la care scriitorii se întâlnesc cu cercetători, profesori universitari și ...

 

#tvrcluj