loader
Foto

Galerie foto

Basarabia, înainte şi după Vilnius

TVR Cluj continuă emisiunile dedicate momentului istoric de la Vilnius, din 28-29 noiembrie, când Republica Moldova ar putea fi invitată să facă primul pas spre aderarea la Uniunea Europeană.

 

În “Proiect România”, de sâmbătă, 23 noiembrie, s-au dezbătut mizele şi posibilele efecte ale aderării Republicii Moldova la UE în prezenţa unor invitaţi de marcă: profesorul universitar Michael Shafir, specialist în relaţii internaţionale, profesorul universitar Andrei Marga, fost ministru de externe al României,  profesorul universitar Dan Dungaciu, director al Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române şi jurnalistul basarabean Val Butnaru.

Moderatorul Andrei Huţanu a încercat să afle de la interlocutorii săi dacă România sprijină suficient demersurile autorităţilor de la Chişinău, despre aşteptările faţă de Summit-ul UE de la Vilnius, dar şi dacă guvernul moldovean este pregătit pentru acest moment.

Au fost abordate şi subiecte precum varianta unui eşec pentru Republica Moldova, asocierea acesteia cu Ucraina, piedica numită Transnistria, care este interesul european în atragerea acestei ţări în uniune în ciuda problemelor sale precum şi percepţia basarabenilor asupra beneficiilor şi dezavantajelor aderării.

7:00 Telejurnal matinal

- simultan TVR 1

8:50 Carte de citire

 
Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

Târgul de Carte Gaudeamus la Cluj-Napoca | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima zi a Târgul de Carte Gaudeamus de la Cluj-Napoca a fost dedicată îndrăgitului umorist Cornel Udrea.

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

Începe Campionatul Național de Raliuri | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Prima etapă din 2024 este vineri și sâmbătă, Raliul Harghitei.

Scriitoarea Florina Ilis, față în față cu publicul | VIDEO

Academia Română, filiala Cluj-Napoca, lansează o serie de evenimente la care scriitorii se întâlnesc cu cercetători, profesori universitari și ...

 

#tvrcluj