loader
Foto

Birocraţia românească alungă investitorii străini

Ideile tinerilor afacerişti români sunt apreciate de investitorii străini, însă aceştia sunt nemulţumiţi de legislaţia din România. Investitorii fug de birocraţia românească şi îi roagă pe antreprenorii români să îşi facă actele în afara României.

 

Telejurnal regional

Ştiri importante şi subiecte actuale la „Jurnal Regional”, 1 aprilie, ora 18:20, la TVR Cluj.

Antreprenorii clujeni încearcă să atragă investitori din străinătate pentru afaceri start-up. Dacă ideile tinerilor afacerişti români sunt apreciate de investitorii străini, legislaţia din România îi nemulţumeşte pe aceştia. Investitorii fug de birocraţia tipic românească şi îi roagă pe antreprenori să îşi facă actele în afara României. În caz contrar, tinerii rămân fără finanţare şi doar cu ideea unei afaceri.

Studenţii care şi-au ales greşit facultatea sau cei care întâmpină probleme în adaptarea la mediul universitar abandonează studiile. În tot acest timp, centrele de consiliere şi orientare în carieră din cadrul universităţilor sunt funcţionale numai pe hârtie. Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) demarează o analiză a serviciilor de consiliere şi orientare în carieră din 22 de universităţi din România care arată situaţia dezastruoasă a eficienţei acestora la nivel naţional.

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru extinderea capacităţii secţiei de terapie intensivă. Este vorba despre o campanie care are drept scop dotarea cu echipamente medicale performante specifice. Managerul spitalului spune că în cadrul campaniei sunt aşteptate firme şi persoane fizice, dar cu precădere societăţi comerciale care au făcut afaceri cu spitalul. Se acceptă bani, dar şi echipamente din necesarul preconizat.

Un elev în vârstă de 16 ani s-a electrocutat la rețeaua de înaltă tensiune a stației C.F. Turda, în timp ce se afla la ora de sport. Colegii elevului susțin că, deși au sală de sport, profesorul îi trimite să alerge afară și îi lasă mereu neînsoțiți. Inspectorul General Școlar, Valentin Cuibus, a declarat că a declanşat o anchetă.

Despre toate acestea, dar şi despre alte subiecte ale zilei puteţi afla în jurnalul de la ora 18:20, la TVR Cluj.

6:00 Jurnal Regional (R)

TVR Cluj - R (Reluare)

6:30 Actual regional p.1 (R)

- R (Reluare)
 
10 ani de studii indiene la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca | VIDEO

Este sărbătoare la Centrul Clujean pentru Studii Indiene, din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca. Se împlinesc 10 ani de activitate.

"Fără Prejudecăți", la TVR Cluj | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

V-am invitat să urmăriți o nouă ediție a emisiunii Fără Prejudecați, sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 10:00, la TVR Cluj.

“Față în Față”, cu Vasile Dîncu | VIDEO

“Față în Față”, cu Vasile Dîncu | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Vineri, 19 aprilie, la “Față în Față” Loredana Corchiș a discutat cu prof. univ. dr. Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, despre ...

 

#tvrcluj